Kaiserschmarrn
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn

2 porties | met huisgemaakte cranberrycompote

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Kaiserschmarrn is een gekaramelliseerde, lichte pannenkoek die in stukjes wordt gesneden. In dit recept serveer je het met poedersuiker en zelfgemaakte cranberrycompote!

Labels:
Recept
Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

80 gram

Gedroogde cranberry's

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

60 gram

Kristalsuiker

(Kan bevatten Gluten)

1 tl

Gemalen kaneel

20 gram

Rozijnen

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

200 ml

Biologische halfvolle melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

100 gram

Poedersuiker

(Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Gluten, Noten)

Zelf toevoegen

200 ml

Water

tl

Zout

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3735 kJ
Energie (kcal)893 kcal
Vetten17.8 g
waarvan verzadigd8.7 g
Koolhydraten163.5 g
waarvan suikers118.9 g
Vezels4.7 g
Eiwitten17.7 g
Zout0.3 g

Benodigdheden

Grote kom
Steelpan
Kleine kom
Spatel
Handmixer
Koekenpan met deksel

Instructies

1
  • Meng in een steelpan op middelhoog vuur de gedroogde cranberry's, 2 el kristalsuiker, 1 tl kaneel en 200 ml water.
  • Roer regelmatig en laat 10 - 15 minuten zachtjes koken, of tot de cranberry's openbarsten. Laat afkoelen tot de compote dikker wordt.
  • Week in een kleine kom met water de rozijnen.
  • Scheid het eiwit van de dooier en bewaar beide in aparte grote kommen.
2
  • Klop met een mixer het eiwit en een snufje zout, tot er stevige pieken ontstaan.
  • Meng de eidooiers met 20 g kristalsuiker 4 - 5 minuten tot een luchtige en romige massa. Voeg beetje bij beetje de melk en de bloem toe en meng goed.
  • Spatel voorzichtig het eiwit erdoor tot er geen grote klonten eiwit meer overblijven.
3
  • Verhit in een koekenpan met deksel en een dikke bodem 1 el roomboter op middelhoog vuur.
  • Giet het beslag in de pan, dek af en kook 3 - 5 minuten, of tot goudbruin. Strooi na 3 minuten de rozijnen erover.
  • Snijd, wanneer de onderkant goudbruin is, de kaiserschmarrn in vieren. Draai om en kook 3 minuten verder, of tot goudbruin.
  • Scheur de kaiserschmarrn in hapklare stukjes.
4
  • Voeg 1 el kristalsuiker en 1/2 el roomboter toe aan de koekenpan. Zet het vuur middelhoog en schep de stukken 3 - 4 minuten om, of tot de suiker is gekaramelliseerd.
  • Verdeel de kaiserschmarrn over diepe borden.
  • Strooi de poedersuiker erover en serveer met de cranberrycompote.