Dit is een makkelijke stoof, rijk aan vezels en net even anders door de rooksmaak van de forel. Lekker met een volkoren pitabroodje. Je kunt het pitabroodje wat meer pit geven door het extra te kruiden met komijnpoeder, voordat je het broodje in de oven doet.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
2 unit
Tomaat
1 teaspoon
Gemalen komijnzaad
⅓ unit
Kikkererwten
70 g
Gerookte forelfilet
(Contains Fish)
100 g
Spinazie
(May be present Celery)
1 unit
Volkoren pitabrood
(Contains Gluten)
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat in blokjes.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomaat en komijn toe en bak 1 minuut. Voeg de kikkererwten, inclusief het vocht, toe en 25 ml water per persoon. Laat, afgedekt, 12 - 15 minuten zachtjes stoven op middellaag vuur.
Verdeel ondertussen de gerookte forel met twee vorken in kleine stukken. Scheur de spinazie klein.
Besprenkel het pitabrood met water en bak het pitabrood 4 – 5 minuten in de oven (zie tip!).
Voeg de gerookte forel en spinazie, eventueel in delen, toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en serveer met het pitabrood.