Kikkererwtenstoof met gerookte forel en spinazie
Kikkererwtenstoof met gerookte forel en spinazie

Kikkererwtenstoof met gerookte forel en spinazie

Dit is een makkelijke stoof, rijk aan vezels en net even anders door de rooksmaak van de forel. Lekker met een volkoren pitabroodje. Je kunt het pitabroodje wat meer pit geven door het extra te kruiden met komijnpoeder, voordat je het broodje in de oven doet.

Allergens:
Fish
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

2 unit

Tomaat

1 teaspoon

Gemalen komijnzaad

⅓ unit

Kikkererwten

70 g

Gerookte forelfilet

(Contains Fish)

100 g

Spinazie

(May be present Celery)

1 unit

Volkoren pitabrood

(Contains Gluten)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2163 kJ
Calories517 kcal
Fat15 g
Saturated Fat2.8 g
Carbohydrate54 g
Sugar11 g
Dietary Fiber15 g
Protein34 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat in blokjes.

Bakken
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomaat en komijn toe en bak 1 minuut. Voeg de kikkererwten, inclusief het vocht, toe en 25 ml water per persoon. Laat, afgedekt, 12 - 15 minuten zachtjes stoven op middellaag vuur.

Verdelen
3

Verdeel ondertussen de gerookte forel met twee vorken in kleine stukken. Scheur de spinazie klein.

Oven
4

Besprenkel het pitabrood met water en bak het pitabrood 4 – 5 minuten in de oven (zie tip!).

Op smaak brengen
5

Voeg de gerookte forel en spinazie, eventueel in delen, toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en serveer met het pitabrood.