Kip-cheeseburgers met rode ui
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kip-cheeseburgers met rode ui

Kip-cheeseburgers met rode ui

en geroosterde bataat

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Lupine

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

125

Zoete aardappel

½

Rode ui

1

Tomaat

¼

Broccoli

2

Gekruide kipburger

2

Mini-hamburgerbol

(Bevat Gluten, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Lupine Kan bevatten Soja, Noten, Eieren)

25

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5

Olijfolie

½

Extra vierge olijfolie

1

Zwarte balsamicoazijn

Mosterd

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)3573 kJ
Energie (kcal)854 kcal
Vetten48 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers0 g
Vezels7 g
Eiwitten39 g
Zout0 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Oven
Koekenpan
Kom

Instructies

Snijd de bataat in plakken.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bataat en snijd in plakken van maximaal ½ cm. Verdeel de bataat over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met een 1/3 deel van de olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak de bataat 12 – 15 minuten in de oven.

Bak de rode ui.
2

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Verhit 1/3 deel van de olijfolie in een koekenpan en fruit de rode ui 4 minuten op laag vuur. Breng op smaak met peper, haal uit de pan en bewaar apart in een kom.

Snijd de overige helft van de tomaat in blokjes.
3

Snijd ondertussen een halve tomaat in plakken en de overige helft klein. Bewaar de plakken tomaat bij de ui in de kom.

4

Scheur de botersla grof, en meng met de kleingesneden tomaat in een saladekom. Besprenkel met de extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn en bestrooi met peper en zout.

5

Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de kipburgers in 8 – 10 minuten op middelhoog vuur gaar. Keer regelmatig om.

6

Haal ondertussen de bataat uit de oven en bak de mini hamburgerbollen 4 – 5 minuten in de oven.

Beleg de mini-hamburgerbollen met de burgers, salade en de kaas.
7

Verdeel de mini hamburgerbollen over de borden. Smeer de onderkant in met een laagje mosterd en beleg met wat botersla, een plakje tomaat, wat rode ui, een kipburger en bestrooi met 1 volle tl geraspte cheddar kaas per persoon. Serveer met de bataat en de overige salade.