Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
125
Zoete aardappel
½
Rode ui
1
Tomaat
¼
Broccoli
2
Gekruide kipburger
2
Mini-hamburgerbol
(Bevat Gluten, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Lupine Kan bevatten Soja, Noten, Eieren)
25
Geraspte cheddar
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1.5
Olijfolie
½
Extra vierge olijfolie
1
Zwarte balsamicoazijn
Mosterd
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bataat en snijd in plakken van maximaal ½ cm. Verdeel de bataat over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met een 1/3 deel van de olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak de bataat 12 – 15 minuten in de oven.
Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Verhit 1/3 deel van de olijfolie in een koekenpan en fruit de rode ui 4 minuten op laag vuur. Breng op smaak met peper, haal uit de pan en bewaar apart in een kom.
Snijd ondertussen een halve tomaat in plakken en de overige helft klein. Bewaar de plakken tomaat bij de ui in de kom.
Scheur de botersla grof, en meng met de kleingesneden tomaat in een saladekom. Besprenkel met de extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn en bestrooi met peper en zout.
Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de kipburgers in 8 – 10 minuten op middelhoog vuur gaar. Keer regelmatig om.
Haal ondertussen de bataat uit de oven en bak de mini hamburgerbollen 4 – 5 minuten in de oven.
Verdeel de mini hamburgerbollen over de borden. Smeer de onderkant in met een laagje mosterd en beleg met wat botersla, een plakje tomaat, wat rode ui, een kipburger en bestrooi met 1 volle tl geraspte cheddar kaas per persoon. Serveer met de bataat en de overige salade.