Groot, klein, rund of kip: burgers zijn altijd een goed idee! Deze kip-cheeseburgers zijn favoriet bij het hele gezin. De rode ui wordt lekker zoet van smaak: door hem lang te bakken, komen de suikers in de ui vrij.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Vastkokende aardappelen
½ stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Pruimtomaat
2 stuk(s)
Gekruide kipburger
2 stuk(s)
Mini-hamburgerbol
(Bevat Gluten, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Lupine Kan bevatten Soja, Noten, Eieren)
30 gram
Gemengde sla
½ blik(ken)
Maïs in blik
15 gram
Geraspte cheddar
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Olijfolie
¾ el
Zonnebloemolie
1 tl
Witte balsamicoazijn
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
naar smaak
Mosterd
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd in parten. Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 - 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Snijd de helft van de pruimtomaat in plakken en de andere helft klein.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de gekruide kipburgers en de rode ui 8 – 10 minuten op middelhoog vuur, of tot ze gaar zijn. Keer regelmatig om. De ui is klaar wanneer deze zacht, zoet en gekaramelliseerd is. Bak ondertussen de mini-hamburgerbollen 4 - 5 minuten in de oven.
Giet de mais af. Meng in een saladekom per persoon 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de gemengde sla, de kleingesneden tomaat en de afgegoten mais door de dressing. Houd een paar blaadjes sla apart om de burgers mee te beleggen.
Verdeel de mini-hamburgerbollen over de borden. Besmeer de onderkant met een laagje mosterd en beleg met wat sla, een plakje tomaat, wat rode ui en een kipburger en bestrooi met de geraspte cheddar.
Serveer de burgers met de gebakken aardappeltjes en de overige salade.