Kipsaté zonder stokjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipsaté zonder stokjes

Kipsaté zonder stokjes

4 porties | met pindasaus, gefrituurde uitjes en kroepoek

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Ga deze week voor gebakken gemarineerde kippendij met pindasaus! Je garneert het geheel met gefrituurde uitjes en verse koriander, en serveert het met kroepoek van Noordzeegarnalen.

Labels:
Recept
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Pinda's
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

10 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Hoisinsaus

(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)

120 gram

Pindasaus

(Bevat Pinda's, Soja, Tarwe)

30 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

60 gram

Kroepoek met Noordzeegarnalen

(Bevat Schaaldieren Kan bevatten Weekdieren, Vis)

400 gram

Kippendijreepjes

Zelf toevoegen

2.5 el

[Zoutarme] sojasaus

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3319 kJ
Energie (kcal)793 kcal
Vetten48.1 g
waarvan verzadigd15.5 g
Koolhydraten45.5 g
waarvan suikers21.1 g
Vezels3.4 g
Eiwitten43.3 g
Zout5.4 g

Benodigdheden

Kom
Pan
Koekenpan

Instructies

1
  • Snijd de verse koriander fijn.
  • Snijd de kippendijreepjes in de lengte in kleinere reepjes.
2
  • Maak in een kom een marinade van de hoisinsaus en de sojasaus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de kip in de marinade en zet opzij tot verder gebruik.
3
  • Verhit de pindasaus en de ketjap al roerend in een pan op laag vuur. Voeg sambal toe naar smaak.
  • Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip in 6 - 8 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.
4
  • Leg de kip op een serveerschaal.
  • Serveer de pindasaus apart en garneer met de gebakken uitjes.
  • Garneer de kip en saus met de verse koriander.
  • Serveer met de kroepoek.