Kipfilethaasjes in zoete saus met knoflookrijst
Kipfilethaasjes in zoete saus met knoflookrijst

Kipfilethaasjes in zoete saus met knoflookrijst

met paksoi en topping van pikante honingpinda's

Door de rijst in knoflook en sesamolie te bereiden voeg je extra veel smaak toe aan dit gerecht!

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Family
Allergens:
Sesame
Peanuts
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

5 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

65 g

Risotto rice

½ piece

Pak choi

¾ piece

Carrot

100 g

Chicken fillets

10 g

Hot honey peanuts

(Contains Peanuts May be present Sesame, Tree nuts)

½ sachet(s)

Sweet chili sauce

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

1 piece

Yellow carrot

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Reduced salt] ketjap manis

¾ tablespoon

Sunflower oil

100 milliliters

Water

0.17 piece

Low sodium chicken stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2689 kJ
Calories643 kcal
Fat20.1 g
Saturated Fat2.9 g
Carbohydrate75 g
Sugar13.1 g
Dietary Fiber10 g
Protein35.6 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Fryingpan with lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Rijst koken
1
  • Weeg de rijst af. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit de sesamolie in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook in 2 - 3 minuten goudbruin.
  • Verlaag het vuur en voeg de rijst, de aangegeven hoeveelheid water en een snuf zout toe aan de pan (zie Tip).
  • Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet eventueel af en laat afgedekt staan.

Tip: Voeg eventueel meer kokend water toe als de rijst te snel droogkookt.

Groenten bakken
2
  • Snijd de wortels in dunne halve maantjes.
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de wortels 3 - 5 minuten.
  • Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd de paksoi in repen (zie Tip).
  • Snijd de kipfilethaasjes in stukken van 1 - 2 cm.

Tip: Houd je van knapperige groenten? Snijd de paksoi dan in grovere stukken zodat ze lekker knapperig blijven tijdens het bakken.

Kip bakken
3
  • Voeg de paksoi toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. 
  • Dek de pan af en bak, afgedekt, 2 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middellaag vuur en bak de kip 5 minuten.
  • Voeg de zoet-pittige chilisaus, sojasaus en ketjap toe en bak nog 2 minuten.
Serveren
4
  • Snijd de pikante honingpinda's grof.
  • Verdeel de rijst en groenten over de borden. Schep de kipfilet met saus op de rijst.
  • Garneer met de pikante honingpinda's.