Kipworstjes met Italiaanse panzanella-salade
Kipworstjes met Italiaanse panzanella-salade

Kipworstjes met Italiaanse panzanella-salade

met pesto-krieltjes en zelfgemaakte croutons

Panzanella is een klassieke salade uit de Italiaanse keuken. Oorspronkelijk werd dit gerecht gemaakt met alles wat nog voorradig was – oud brood, tomaat, basilicum en extra vierge olijfolie. In deze variant hebben we gekozen voor een luchtig ciabattabroodje, die door zijn open structuur alle smaken goed in zich opneemt.

Allergens:
Gluten
Soy
Milk
Celery
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Krieltjes

½ unit

Witte ciabatta

(Contains Gluten, Soy, Milk)

2 unit

Gekruide kipworst

½ unit

Pruimtomaat

½ unit

Tomaat

60 g

Rode cherrytomaten

2.5 g

Vers basilicum

(Contains Celery)

20 g

Babyspinazie en radicchio

10 g

Rode pesto

(Contains Milk, Tree nuts)

1.5 tablespoon

Fles olijfolie

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ tablespoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3132 kJ
Calories749 kcal
Fat42 g
Saturated Fat6.9 g
Carbohydrate62 g
Sugar9.4 g
Dietary Fiber7 g
Protein26 g
Salt0.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 10 – 14 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. • Scheur de ciabatta in kleine stukken en meng ze in een kom met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout.

Bakken
2

• Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ciabattastukjes 8 – 10 minuten, of tot ze bruin en knapperig zijn. • Verhit de overige olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de kipworstjes in 2 – 3 minuten rondom bruin. Dek de pan af en bak 4 – 6 minuten op middelhoog vuur. Keer regelmatig om.

Panzanella maken
3

• Snijd de pruimtomaat en tomaat in grove stukken. Halveer de cherrytomaten. Snijd de basilicum fijn. • Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie en witte balsamicoazijn. • Meng de babyspinazie, radicchio, alle tomaten, de basilicum en de croutons met de dressing. Breng de salade op smaak met peper en zout.

Serveren
4

• Verhit de koekenpan die je hebt gebruikt voor de croutons opnieuw op middelhoog vuur. • Voeg de krieltjes en rode pesto toe en bak nog 1 minuut. Verdeel de pesto-krieltjes en kipworstjes over de borden. Serveer de panzanella-salade ernaast