Knolselderij-veldslastamppot
Knolselderij-veldslastamppot

Knolselderij-veldslastamppot

Dit gerecht is een variatie op de klassieke stamppot. De knolselderij zorgt voor een aardse smaak en combineert goed met de frisse en knapperige veldsla. Je garneert het gerecht met zonnebloempitten en feta voor net dat beetje extra.

Allergens:
Celery
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Vastkokende aardappelen

¼ unit

Knolselderij

(Contains Celery)

1 unit

Sjalot

50 g

Feta

(Contains Milk)

4 bunch

Verse tijm

(May be present Celery)

10 g

Zonnebloempitten

(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

60 g

Veldsla

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

½ teaspoon

Honing

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

drizzle

Melk

(Contains Milk)

1 teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2812 kJ
Calories672 kcal
Fat36 g
Saturated Fat20.7 g
Carbohydrate53 g
Sugar9.3 g
Dietary Fiber15 g
Protein21 g
Salt0.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Aardappelen en knolselderij
1

Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een grote pan met deksel voor de aardappelen en knolselderij. Schil de aardappelen (milva) en snijd in parten. Schil ook de knolselderij en snijd in blokjes. Kook de aardappelen en knolselderij, afgedekt, in 15 – 20 minuten gaar. Giet daarna af en laat, zonder deksel, uitstomen.

Voorbereiden
2

Snijd ondertussen de sjalot in dunne, halve ringen en verkruimel de feta. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

Pitten roosteren
3

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Sjalot bakken
4

Verhit 1/2 el per persoon van de roomboter in dezelfde koekenpan en bak de sjalot en tijm 10 minuten op middelhoog vuur lichtbruin. Voeg de honing en balsamicoazijn toe. Bak nog 30 seconden mee.

Stamppot maken
5

Stamp de aardappelen en knolselderij met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens de mosterd, de helft van de feta en de helft van de veldsla toe en roer door.

Serveren
6

Verdeel de overige veldsla over de borden en schep daar de knolselderij-veldslastamppot op. Verdeel de sjalot over de stamppot en garneer met de overige feta en zonnebloempitten (zie tip).