Dit gerecht is een variatie op de klassieke stamppot. De knolselderij zorgt voor een aardse smaak en combineert goed met de frisse en knapperige veldsla. Je garneert het gerecht met zonnebloempitten en feta voor net dat beetje extra.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Vastkokende aardappelen
¼ unit
Knolselderij
(Contains Celery)
1 unit
Sjalot
50 g
Feta
(Contains Milk)
4 bunch
Verse tijm
(May be present Celery)
10 g
Zonnebloempitten
(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)
60 g
Veldsla
1.5 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
½ teaspoon
Honing
1 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
drizzle
Melk
(Contains Milk)
1 teaspoon
Mosterd
to taste
Peper en zout
Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een grote pan met deksel voor de aardappelen en knolselderij. Schil de aardappelen (milva) en snijd in parten. Schil ook de knolselderij en snijd in blokjes. Kook de aardappelen en knolselderij, afgedekt, in 15 – 20 minuten gaar. Giet daarna af en laat, zonder deksel, uitstomen.
Snijd ondertussen de sjalot in dunne, halve ringen en verkruimel de feta. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit 1/2 el per persoon van de roomboter in dezelfde koekenpan en bak de sjalot en tijm 10 minuten op middelhoog vuur lichtbruin. Voeg de honing en balsamicoazijn toe. Bak nog 30 seconden mee.
Stamp de aardappelen en knolselderij met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens de mosterd, de helft van de feta en de helft van de veldsla toe en roer door.
Verdeel de overige veldsla over de borden en schep daar de knolselderij-veldslastamppot op. Verdeel de sjalot over de stamppot en garneer met de overige feta en zonnebloempitten (zie tip).