Knolselderij-veldslastamppot
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Knolselderij-veldslastamppot

Dit gerecht is een variatie op de klassieke stamppot. De knolselderij zorgt voor een aardse smaak en combineert goed met de frisse en knapperige veldsla. Je garneert het gerecht met zonnebloempitten en feta voor net dat beetje extra.

Labels:
Caloriebewust
Kook mij eerst
Veggie
Allergenen :
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Vastkokende aardappelen

¼ stuk(s)

Knolselderij

(Bevat Selderij)

1 stuk(s)

Sjalot

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

4 bosje(s)

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

60 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

1.5 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ tl

Honing

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

scheutje

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2812 kJ
Energie (kcal)672 kcal
Vetten36 g
waarvan verzadigd20.7 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers9.3 g
Vezels15 g
Eiwitten21 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Aardappelen en knolselderij
1

Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een grote pan met deksel voor de aardappelen en knolselderij. Schil de aardappelen (milva) en snijd in parten. Schil ook de knolselderij en snijd in blokjes. Kook de aardappelen en knolselderij, afgedekt, in 15 – 20 minuten gaar. Giet daarna af en laat, zonder deksel, uitstomen.

Voorbereiden
2

Snijd ondertussen de sjalot in dunne, halve ringen en verkruimel de feta. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

Pitten roosteren
3

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Sjalot bakken
4

Verhit 1/2 el per persoon van de roomboter in dezelfde koekenpan en bak de sjalot en tijm 10 minuten op middelhoog vuur lichtbruin. Voeg de honing en balsamicoazijn toe. Bak nog 30 seconden mee.

Stamppot maken
5

Stamp de aardappelen en knolselderij met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens de mosterd, de helft van de feta en de helft van de veldsla toe en roer door.

Serveren
6

Verdeel de overige veldsla over de borden en schep daar de knolselderij-veldslastamppot op. Verdeel de sjalot over de stamppot en garneer met de overige feta en zonnebloempitten (zie tip).