Dit gerecht is een variatie op de klassieke stamppot. De knolselderij zorgt voor een aardse smaak en combineert goed met de frisse en knapperige veldsla. Je garneert het gerecht met zonnebloempitten en feta voor net dat beetje extra.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Vastkokende aardappelen
¼ stuk(s)
Knolselderij
(Bevat Selderij)
1 stuk(s)
Sjalot
50 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
4 bosje(s)
Verse tijm
(Kan bevatten Selderij)
10 gram
Zonnebloempitten
(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)
60 gram
Veldsla
1.5 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ tl
Honing
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
scheutje
Melk
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een grote pan met deksel voor de aardappelen en knolselderij. Schil de aardappelen (milva) en snijd in parten. Schil ook de knolselderij en snijd in blokjes. Kook de aardappelen en knolselderij, afgedekt, in 15 – 20 minuten gaar. Giet daarna af en laat, zonder deksel, uitstomen.
Snijd ondertussen de sjalot in dunne, halve ringen en verkruimel de feta. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit 1/2 el per persoon van de roomboter in dezelfde koekenpan en bak de sjalot en tijm 10 minuten op middelhoog vuur lichtbruin. Voeg de honing en balsamicoazijn toe. Bak nog 30 seconden mee.
Stamp de aardappelen en knolselderij met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens de mosterd, de helft van de feta en de helft van de veldsla toe en roer door.
Verdeel de overige veldsla over de borden en schep daar de knolselderij-veldslastamppot op. Verdeel de sjalot over de stamppot en garneer met de overige feta en zonnebloempitten (zie tip).