Köfte-stijl gehaktballetjes in romige currysaus
Köfte-stijl gehaktballetjes in romige currysaus

Köfte-stijl gehaktballetjes in romige currysaus

met rijst en snijbonen

Net niet alle kokosmelk gebruikt? Giet het restje uit in een ijsklontjesvorm en vries het in - zo doseer je makkelijk voor de volgende keer.

Allergens:
Celery
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

75 g

Jasmine rice

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

2 piece

Tomato

50 g

Romano beans

4 piece

Beef meatballs with kofta seasoning

(May be present Egg, Mustard, Celery, Soy, Gluten)

90 milliliters

Coconut milk

½

Tomato paste

½ sachet(s)

Curry powder

(Contains Celery, Mustard)

½ sachet(s)

Garam Masala

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

1 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3658 kJ
Calories874 kcal
Fat45.7 g
Saturated Fat29 g
Carbohydrate82.7 g
Sugar16 g
Dietary Fiber7.5 g
Protein29.5 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Casserole with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan. Kook de rijst 10 - 12 minuten.
  • Kook de laatste 7 minuten de snijbonen mee. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snipper ondertussen de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de snijbonen in dunne reepjes.
Bakken
2
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. 
  • Bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart. 
  • Verhit dezelfde hapjespan met deksel zonder olie op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten.
Curry afmaken
3
  • Voeg de tomatenpuree toe aan de hapjespan en bak 2 minuten.
  • Voeg de tomaat, de garam masala (let op: pittig! Gebruik naar smaak), het kerriepoeder en 1/2 tl honing per persoon toe en bak 2 minuten mee. 
  • Voeg de kokosmelk en de gehaktballetjes toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Kook de curry, afgedekt, 5 - 7 minuten.

Weetje: Wist je dat tomatenpuree een bron is van vezels, calcium, vitamine C en ijzer? Eén blikje bevat meer dan 2 keer zoveel ijzer als 100 gram kipfilet of varkenshaas!

Serveren
4
  • Schep de rijst met de bonen in diepe borden of kommen.
  • Verdeel de curry over de rijst.