Krokante garnalen met zoet-pittige chilisaus
Krokante garnalen met zoet-pittige chilisaus

Krokante garnalen met zoet-pittige chilisaus

met knoflookrijst en zoetzure groenten

Panko heeft een grovere korrel dan gewoon paneermeel en geeft hierdoor een extra knapperig korstje bij het bakken.

Allergens:
Wheat
Crustaceans

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Basmati rice

½ piece

[Persian] cucumber

½ bunch

Radish

10 g

Desiccated coconut

(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

25 g

Panko breadcrumbs

(Contains Wheat)

80 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

2.5 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

½ sachet(s)

Sweet chili sauce

½ piece

Lemon

1 piece

Garlic

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

1 teaspoon

Sugar

180 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3092 kJ
Calories739 kcal
Fat27.6 g
Saturated Fat11.8 g
Carbohydrate95.5 g
Sugar14.6 g
Dietary Fiber9.2 g
Protein23.9 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Salad Bowl
Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Paper Towel

Cooking Steps

Rijst koken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bereid de bouillon.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 1 - 2 minuten.
  • Voeg de rijst en de bouillon toe. Breng aan de kook, verlaag dan het vuur kook de rijst, afgedekt, 10 minuten.
  • Haal de pan van het vuur en laat 10 minuten afgedekt staan.
Zoetzuur maken
2
  • Halveer de komkommer in de lengte en schep de zadenlijsten eruit. Snijd vervolgens in halve maantjes.
  • Verwijder de radijsbladeren en snijd de radijsjes in dunne plakjes.
  • Snijd de citroen in 6 partjes en pers 2 citroenpartjes per persoon uit boven een saladekom. Voeg het suiker en de wittewijnazijn toe en meng goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de komkommer en radijsjes toe. Schep goed om. 
  • Houd apart in de koelkast tot serveren. Schep af en toe om.
Garnalen bereiden
3
  • Meng in een kom de kokosrasp met de panko, peper en zout.
  • Dep de garnalen droog met keukenpapier. Meng de garnalen op een bakplaat met bakpapier met 1/2 el zonnebloemolie per persoon.
  • Strooi het kokos-pankomengsel over de garnalen en meng goed zodat de garnalen rondom bedekt zijn.
  • Bak de garnalen 12 - 14 minuten in de oven.

Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, en daarnaast niet alleen rijk zijn aan eiwitten, maar ook aan calcium?

Serveren
4
  • Snijd ondertussen de koriander fijn.
  • Serveer de krokante garnalen met de rijst en de zoetzure groenten.
  • Strooi het eventuele achtergebleven kokos-pankomengsel over de rijst en besprenkel met de zoet-pittige chilisaus.
  • Garneer het gerecht met de koriander en serveer met de overige citroenpartjes.