Krokante kiphapjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krokante kiphapjes

Krokante kiphapjes

4 porties | met mangodip en sriracha-mayo

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

In dit recept paneer je zelf de stukjes kipfilet, voordat je ze afbakt in de oven en serveert met mangodip en srirachamayo!

Allergenen :
Tarwe
Mosterd
Melk (inclusief lactose)
Soja
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

3 stuk(s)

Kipfilet

50 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

3 tl

Piri-pirikruiden

40 gram

Mangochutney

(Bevat Mosterd)

50 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Sriracha-mayo

(Bevat Mosterd, Soja, Eieren)

Zelf toevoegen

2 el

[Plantaardige] mayonaise

2 el

Olijfolie

1 tl

Sambal

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2797 kJ
Energie (kcal)669 kcal
Vetten42.4 g
waarvan verzadigd6.9 g
Koolhydraten29.7 g
waarvan suikers9.8 g
Vezels1.6 g
Eiwitten42.4 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Medium Bowl
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Voeg de gewone mayonaise toe aan een kom.
  • Meng in een andere kom de panko met de piri-pirikruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en 2 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de kipfilet in stukken van 3 cm.
2
  • Voeg de kip toe aan de kom met de mayonaise, breng op smaak met peper en zout en meng goed.
  • Wentel de kipstukjes door het paneermeel, zorg ervoor dat ze volledig bedekt zijn. Leg de kip op een bakplaat met bakpapier.
  • Bak de kip 15 - 20 minuten bovenin de oven, of tot hij licht goudbruin is.
3
  • Meng in een kleine kom de mangochutney en de zure room.
  • Voeg de sambal toe en breng op smaak met peper en zout.
4
  • Leg de knapperige kiphapjes op een serveerschaal.
  • Serveer de mangodip en srirachamayo ernaast.