Kruidige couscoussalade met verse geitenkaas
Kruidige couscoussalade met verse geitenkaas

Kruidige couscoussalade met verse geitenkaas

Met appel, limoen en bosui

Dit couscousgerecht is supermakkelijk te maken en bovendien erg smaakvol dankzij de combinatie van romige geitenkaas en zoete appel. De limoen, citroenmelisse en peterselie geven de salade een fris en zomers tintje. Heb je een restje over? Deze maaltijdsalade is ook heerlijk als lunch!

Allergens:
Gluten
Tree nuts
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Volkoren couscous

(Contains Gluten)

½ unit

Gele paprika

1.5 unit

Tomaat

2 unit

Bosui

20 g

Amandelen

(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)

¾ unit

Appel

2 bunch

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

2 bunch

Verse citroenmelisse

½ unit

Limoen

75 g

Verse geitenkaas

(Contains Milk)

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3707 kJ
Calories886 kcal
Fat44 g
Saturated Fat14.7 g
Carbohydrate89 g
Sugar26 g
Dietary Fiber18 g
Protein29 g
Salt2.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Salad Bowl
Cutting Board
Paring Knife
Plate

Cooking Steps

Couscous wellen
1

Bereid de bouillon. Meng de couscous met de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.

Groenten snijden
2

Snijd ondertussen de gele paprika en de tomaat klein. Snijd de bosui in fijne ringen. Hak de gezouten amandelen grof.

Appel en kruiden snijden
3

Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel klein. Snijd zowel de takjes als de blaadjes van de bladpeterselie en de citroenmelisse fijn.

Salade mengen
4

Voeg de groenten, de appel, de bosui en het grootste gedeelte van de verse kruiden toe aan de couscous.

Op smaak brengen
5

Pers de limoen uit. Voeg de extra vierge olijfolie en 2 tl limoensap per persoon toe aan de salade en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de couscoussalade over de borden. Verbrokkel de geitenkaas erover en garneer met de gezouten amandelen en de overige bladpeterselie en citroenmelisse. Serveer met het overige limoensap.