Bakbox | Limoen-bosbessencake
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bakbox | Limoen-bosbessencake

Bakbox | Limoen-bosbessencake

10 porties | met bosbessen-mascarponeglazuur

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of brownies - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Kies deze week voor deze cake met citroensiroop en een glazuur van bosbessenjam en mascarpone!

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

100 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

60 gram

Bosbessenjam

2 stuk(s)

Citroen

400 gram

Boerencakemix

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Soja, Lupine, Gluten, Pinda's, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose))

150 gram

Yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

Zelf toevoegen

9 tl

Suiker

150 gram

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)7496 kJ
Energie (kcal)1792 kcal
Vetten98.7 g
waarvan verzadigd63.4 g
Koolhydraten199.6 g
waarvan suikers100.1 g
Vezels4.1 g
Eiwitten23.9 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Kom
Grote kom
Taartblik met een doorsnede van 24 cm
Mixer
Rasp
Kleine steelpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Haal de roomboter uit de koelkast, snijd in blokjes en laat op kamertemperatuur komen.
  • Voeg de cakemix toe aan een grote kom en klop de eieren los in een andere kom.
  • Vet een taartblik met een doorsnede van 24 cm in met roomboter.
Cake bakken
2
  • Voeg de roomboter, 5 tl suiker en de eieren toe aan de cakemix. Gebruik een handmixer om het mengsel tot een glad beslag te mixen. Je kunt dit eventueel ook met de hand doen. Voeg de Griekse yoghurt toe en spatel het voorzichtig door het beslag.
  • Giet het beslag in de taartvorm. Maak met 2 potjes bosbessenjam  een paar swirls door het beslag.
  • Zet de cake in het midden van de oven en bak 40 - 45 minuten (zie Tip).
  • Haal de cake uit de oven en laat volledig afkoelen.

Tip: Controleer na 45 minuten of de cake gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt de satéprikker er droog uit? Dan is de cake gaar! 

Citroensiroop en glazuur maken
3
  • Rasp de schil van de citroen en pers uit.
  • Voeg aan een kleine kom het citroensap, 4 tl suiker en 2 tl water toe. Breng aan de kook en kook 2 - 3 minuten.
  • Laat vollledig afkoelen en giet daarna over de cake.
  • Voeg de mascarpone toe aan een kleine kom en meng met de citroenrasp en 1 potje bosbessenjam.
Serveren
4
  • Leg de cake op een serveerschaal.
  • Verdeel het glazuur over de cake.
  • Besprenkel voorzichtig het laatste potje bosbessenjam over het mascarpone-glazuur.