Linguine in roomsaus met spekjes en kleine salade
Linguine in roomsaus met spekjes en kleine salade

Linguine in roomsaus met spekjes en kleine salade

met Parmigiano Reggiano en basilicumcrėme

Wist je dat een verse tomaat voor 95% uit water bestaat?

Tags:
Family
Comfort Food
Allergens:
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

50 g

Bacon lardons

75 g

Cooking cream

(Contains Milk)

90 g

Linguine

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

½ piece

Garlic

1 piece

Tomato

20 g

Arugula

10 milliliters

Basil crème

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ teaspoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3352 kJ
Calories801 kcal
Fat42.8 g
Saturated Fat21.3 g
Carbohydrate72.1 g
Sugar8.6 g
Dietary Fiber4.6 g
Protein29.3 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Grater
Tall-Sided Pan
Bowl
Whisk

Cooking Steps

Pasta koken
1
  • Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook voor de pasta.
  • Kook de pasta in 10 - 12 minuten gaar. 
  • Bewaar wat van het kookvocht. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Spekreepjes bakken
2
  • Pel de knoflookteen. 
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon met de hele knoflookteen in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spekreepjes in 3 - 4 minuten knapperig.
  • Haal de knoflookteen uit de pan.
  • Rasp ondertussen de kaas. 

Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Saus maken
3
  • Snijd de tomaat in partjes. 
  • Voeg de kookroom en 3/4 van de kaas toe aan een kom. Breng op smaak met peper en zout en meng met een garde.
  • Voeg de pasta toe aan de pan met spekjes. Voeg meteen daarna het roommengsel en 2 el kookvocht per persoon toe, meng goed en verhit het geheel nog maximaal 1 minuut op laag vuur.

 

Serveren
4
  • Meng in een kom de tomaat, basilicumcrème, rucola en 1/2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep de pasta met saus op een bord. Garneer met de overige kaas.
  • Breng eventueel verder op smaak met peper.
  • Serveer met de salade.