Linguine met courgettespaghetti en olijvencrème
Linguine met courgettespaghetti en olijvencrème

Linguine met courgettespaghetti en olijvencrème

Met geitenkaas en babyspinazie

Door slim te combineren hoeft het koken van een lekkere maaltijd helemaal niet lang te duren. Vandaag gebruik je groenten die je niet hoeft te snijden en die vlug gaar zijn. Een snelle saus maak je door krachtige smaakmakers te gebruiken als currypasta, tapenade, pesto of zoals vandaag: olijvencrème.

Allergens:
Gluten
Milk
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Linguine

(Contains Gluten May be present Soy, Mustard, Lupin, Egg)

½ unit

Knoflookteen

100 g

Courgette-spaghetti

65 g

Babyspinazie

(May be present Celery)

40 g

Olijvencrème

(Contains Milk, Mustard)

25 g

Geraspte belegen kaas

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

0.13 unit

Groentebouillonblokje

½ tablespoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3050 kJ
Calories729 kcal
Fat38 g
Saturated Fat21.1 g
Carbohydrate72 g
Sugar8.6 g
Dietary Fiber5 g
Protein21 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok

Cooking Steps

Voorbereiden
1

• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel, voeg de linguine toe en kook 12 – 14 minuten. Giet af en bewaar een klein beetje kookvocht. • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn.

Courgettespaghetti bakken
2

• Verhit 5 minuten voordat de linguine klaar is de roomboter in een wok op middelhoog vuur, voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut. • Voeg de courgettespaghetti toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en roerbak 1 – 2 minuten.

Pasta mengen
3

• Voeg het grootste deel van de babyspinazie, de olijvencrème, de helft van de geraspte geitenkaas, de linguine, 11/2 el kookvocht per persoon, de witte balsamicoazijn en flink wat zwarte peper toe aan de wok en schep goed om. • Verhit op middelmatig vuur totdat de spinazie begint te slinken.

Serveren
4

• Verdeel de overige babyspinazie over de borden. • Schep de linguine erop en bestrooi met de overige geitenkaas.