Loaded nachos met gehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Loaded nachos met gehakt

Loaded nachos met gehakt

met zelfgemaakte guacamole, jalapeños en cheddar

Met onze loaded nacho's maak je een rijkgevulde nachoschotel voor 4 personen om je vingers bij af te likken. Het ultieme comfortfood voor bij de borrel, op een feestje of als avondmaaltijd met een lekkere salade.

Kies jij de klassieker met zure room, pittige bonen of pulled chicken? Een flinke dot verse guacamole, jalapeño's en cheddar erbij en carrramba - genieten maar!

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

150 gram

Sweet chili tortillachips

100 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

150 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

60 gram

Gesneden jalapeño's

1 bosje(s)

Bosui

2 stuk(s)

Avocado

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Varkensboerengehakt

(Kan bevatten Soja, Tarwe, Eieren, Mosterd, Selderij)

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5164 kJ
Energie (kcal)1234 kcal
Vetten89.6 g
waarvan verzadigd27.8 g
Koolhydraten62.1 g
waarvan suikers12.8 g
Vezels9.2 g
Eiwitten40.4 g
Zout3.9 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Grote kom
Vork

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  • Snijd de bosui in fijne ringen.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak het gehakt en de Mexicaanse kruidenmix (let op: pittig! Gebruik naar smaak) 3 - 4 minuten.
  • Verdeel de tortillachips over een bakplaat met bakpapier. Beleg de chips gelijkmatig met het gehakt, de jalapeño's (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en 2/3 van de bosui. Bestrooi tot slot met de cheddar.
2
  • Bak de nacho's 10 - 15 minuten of tot de kaas is gesmolten.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd de avocado in blokjes en voeg toe aan een grote kom. 
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes. Halveer de limoen.
  • Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. 
3
  • Prak het vruchtvlees van de avocado fijn met een vork. 
  • Voeg de tomaat, sjalot en knoflook toe. 
  • Knijp de limoen uit boven de kom. 
  • Meng alles goed en breng op smaak met peper en zout.
4
  • Haal de nacho's uit de oven en serveer direct op de bakplaat of in een serveerschaal. 
  • Garneer met de overige bosui.
  • Schep de zure room in een schaaltje en serveer samen met de guacamole als dips bij de nacho's.