Loaded nacho's met zelfgemaakte guacamole
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Loaded nacho's met zelfgemaakte guacamole

Loaded nacho's met zelfgemaakte guacamole

4 porties | met jalapeño's en zure room

Met onze loaded nacho's maak je een rijkgevulde nachoschotel voor 4 personen om je vingers bij af te likken. Het ultieme comfortfood voor bij de borrel, op een feestje of als avondmaaltijd met een lekkere salade.

Kies jij de klassieker met zure room, pittige bonen of pulled chicken? Een flinke dot verse guacamole, jalapeño's en cheddar erbij en carrramba - genieten maar!

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

150 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

60 gram

Gesneden jalapeño's

1 bosje(s)

Bosui

2 stuk(s)

Avocado

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

300 gram

Sweet chili tortillachips

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5929 kJ
Energie (kcal)1417 kcal
Vetten90.3 g
waarvan verzadigd25.3 g
Koolhydraten106.4 g
waarvan suikers15.6 g
Vezels9 g
Eiwitten37.5 g
Zout4.4 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Grote kom

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  • Snijd de bosui in fijne ringen.
  • Verdeel de tortillachips over een bakplaat met bakpapier.
  • Beleg de chips gelijkmatig met de jalapeño's (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en 2/3 van de bosui. Bestrooi tot slot met de kaas.
  • Bak 10 - 15 minuten, of tot de kaas is gesmolten. 
2
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes en voeg toe aan een grote kom. 
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes. 
  • Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Halveer de limoen.
3
  • Prak het vruchtvlees van de avocado fijn met een vork. 
  • Voeg de tomaat, sjalot en knoflook toe. 
  • Pers de limoen uit boven de kom. 
  • Meng alles goed en breng op smaak met peper en zout.
4
  • Haal de nacho's uit de oven en serveer direct op de bakplaat of in een serveerschaal. Garneer met de overige bosui.
  • Schep de zure room in een schaaltje. 
  • Serveer met de zure room en de guacamole.