Luxe caesarsalade met kip
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons

Caesar salad is een klassieke salade die vooral in de Verenigde Staten al decennialang populair is. Over de herkomst van de naam wordt veel gespeculeerd, maar de salade is waarschijnlijk vernoemd naar restauranteigenaar Caesar Cardini. Volgens de overlevering maakte hij de salade uit nood: meer ingrediënten waren er door drukte niet op voorraad. Alhoewel de originele versie vrij simpel is, worden er tegenwoordig vaak ingrediënten als kip en spek aan de salade toegevoegd – zo ook in dit recept!

Allergens:
Egg
Fish
Mustard
Gluten
Soy
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

1 unit

Kipfilet

25 g

Ontbijtspek

100 g

Sperziebonen

1 unit

Ei

(Contains Egg)

½ unit

Knoflookteen

½ can

Ansjovis

(Contains Fish)

½ unit

Citroen

50 g

Mayonaise

(Contains Egg, Mustard)

½ unit

Witte ciabatta

(Contains Gluten, Soy, Milk)

½ unit

Krulandijvie

10 g

Parmigiano reggiano

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4222 kJ
Calories1009 kcal
Fat76 g
Saturated Fat14.3 g
Carbohydrate23 g
Sugar1.9 g
Dietary Fiber7 g
Protein54 g
Salt3.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Pan with Lid
Small Bowl
Salad Bowl

Cooking Steps

Kip en spek bakken
1

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur. Bak de kipfilet 5 – 6 minuten per kant goudbruin en gaar. Bak de ontbijtspek de laatste 5 minuten mee. Haal de kip uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Bewaar het ontbijtspek apart.

Sperziebonen en eieren koken
2

Breng ondertussen een bodempje water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en was de eieren grondig. Leg de eieren en de sperziebonen in de pan en kook ze samen 5 – 6 minuten.

Dressing maken
3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Laat de ansjovis uitlekken (bewaar de olie!) en snijd de helft fijn. Houd de overige ansjovis heel. Pers de helft van de citroen uit en snijd de overige citroen in parten. Meng in een kleine kom de mayonaise met de knoflook, de fijngesneden ansjovis en 1 tl citroensap per persoon. Breng op smaak met peper.

Croutons bakken
4

Snijd de witte ciabatta in blokjes. Voeg de ansjovisolie toe aan de koekenpan en verhit op middelhoog vuur. Bak de witte ciabatta in ongeveer 5 minuten tot goudbruine croutons. Roer regelmatig zodat de croutons niet aanbranden!

Snijden
5

Snijd ondertussen de romaine sla grof. Snijd de kip in plakken. Snijd de eieren in parten. Rasp de parmigiano reggiano grof.

Serveren
6

Meng in een saladekom waarin je het gerecht gaat serveren de romaine sla met de sperziebonen en de croutons. Verdeel de eiparten erover en garneer met de dressing en de parmigiano reggiano. Leg de ansjovis erop, verdeel het ontbijtspek erover en leg de gesneden kipfilet in het midden. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de citroenparten.