Wist je dat bierbostel een bijproduct is van de bierbrouwerij? Het bestaat uit het gedroogde velletje van de gerst - een eiwitrijke toevoeging aan je broodje.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
50 g
Potatoes
150 g
Sweet potato
1 piece
Malted grain bread roll
(Contains Spelt, Gluten, Wheat, Barley, Rye May be present Sesame, Milk, Egg, Soy, Lupin, Gluten, Tree nuts)
10 g
Pumpkin seeds
(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)
25 g
Organic sour cream
(Contains Milk)
1 piece
Bell pepper
½ piece
Yellow carrot
½ tablespoon
[Plant-based] butter
400 milliliters
Low sodium vegetable stock
to taste
Salt and pepper
Bereid de bouillon (zie Tip). Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in plakken van 1 cm dik. Schil zowel de aardappelen als de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Snijd de paprika in blokjes.
Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Vervang dan de helft van de bouillon door kokend water of kies voor natriumarme bouillon.
Verhit de roomboter in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de wortel, de aardappelen, zoete aardappel en de paprika toe en bak nog 3 minuten. Voeg de bouillon toe en laat, afgedekt,15 minuten zachtjes koken.
Weetje: Aardappelen zijn rijk aan vitaminen en mineralen zoals zink, ijzer, kalium en vitamine B en C. Wist je dat de zoete variant ook veel vitamine A bevat? Goed voor je ogen en afweersysteem.
Bak ondertussen het bierbostelbroodje 6 - 8 minuten in de oven.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als je de soep wilt verdunnen en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over soepkommen. Garneer met de zure room en de pompoenpitten. Serveer met het bierbostelbroodje.