Maaltijdsoep met zoete aardappel en paprika
Maaltijdsoep met zoete aardappel en paprika

Maaltijdsoep met zoete aardappel en paprika

met zure room en bierbostelbroodje

Wist je dat bierbostel een bijproduct is van de bierbrouwerij? Het bestaat uit het gedroogde velletje van de gerst - een eiwitrijke toevoeging aan je broodje.

Tags:
Family
Veggie
Allergens:
Spelt
Gluten
Wheat
Barley
Rye
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

50 g

Potatoes

150 g

Sweet potato

1 piece

Malted grain bread roll

(Contains Spelt, Gluten, Wheat, Barley, Rye May be present Sesame, Milk, Egg, Soy, Lupin, Gluten, Tree nuts)

10 g

Pumpkin seeds

(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

25 g

Organic sour cream

(Contains Milk)

1 piece

Bell pepper

½ piece

Yellow carrot

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

400 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2719 kJ
Calories650 kcal
Fat17.6 g
Saturated Fat7.7 g
Carbohydrate93.4 g
Sugar19.3 g
Dietary Fiber26.2 g
Protein19.4 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan with lid
Tall-Sided Pan
Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon (zie Tip). Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in plakken van 1 cm dik. Schil zowel de aardappelen als de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Snijd de paprika in blokjes.

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Vervang dan de helft van de bouillon door kokend water of kies voor natriumarme bouillon.

Soep koken
2

Verhit de roomboter in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de wortel, de aardappelen, zoete aardappel en de paprika toe en bak nog 3 minuten. Voeg de bouillon toe en laat, afgedekt,15 minuten zachtjes koken.

Weetje: Aardappelen zijn rijk aan vitaminen en mineralen zoals zink, ijzer, kalium en vitamine B en C. Wist je dat de zoete variant ook veel vitamine A bevat? Goed voor je ogen en afweersysteem.

Broodje afbakken
3

Bak ondertussen het bierbostelbroodje 6 - 8 minuten in de oven.

Pompoenpitten roosteren
4

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Soep pureren
5

Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als je de soep wilt verdunnen en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over soepkommen. Garneer met de zure room en de pompoenpitten. Serveer met het bierbostelbroodje.