Niet gebruiken - Gekruide kipfilet met champignonroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Niet gebruiken - Gekruide kipfilet met champignonroomsaus

Niet gebruiken - Gekruide kipfilet met champignonroomsaus

met witte rijst, sperziebonen en gomasio

Je geeft de kipfilet een originele twist met de gomasio-kruidenmix - een smaakmaker op basis van sesamzaad en tuinkruiden.

Allergenen :
Sesamzaad
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Champignons

75 gram

Sperziebonen

85 gram

Witte langgraanrijst

⅔ zakje(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(Bevat Sesamzaad, Selderij)

1 stuk(s)

Kipfilet met mediterrane kruiden

100 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2413 kJ
Energie (kcal)577 kcal
Vetten45.2 g
waarvan verzadigd20.1 g
Koolhydraten8.9 g
waarvan suikers2.5 g
Vezels5.2 g
Eiwitten30.5 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Préparer
1

Pour le riz et les haricots verts, portez une grande quantité d’eau à ébullition dans la casserole. Émiettez 1/8 de bouillon cube par personne au-dessus. Taillez les champignons en quartiers. Équeutez les haricots verts et coupez-les en 3 morceaux de taille égale.

Tip: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen, zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Cuire le riz et les haricots verts
2

Faites cuire le riz 10 à 12 minutes à couvert. Ajoutez les haricots verts lors des 8 à 10 dernières minutes. Ensuite, égouttez et réservez sans couvercle.

Cuire les champignons
3

Faites chauffer 1/2 cs d’huile d’olive par personne dans la sauteuse et cuire les champignons 4 à 6 minutes (voir conseil). Salez, poivrez et remuez régulièrement.

Tip: Champignons nemen bij het bakken eerst veel vocht op en laten dit daarna weer los. Het lijkt daardoor alsof ze aanbakken, maar dat gebeurt niet - voeg dus geen extra olie toe.

Préparer le filet de poulet
4

Faites chauffer 1/2 cs d’huile d’olive par personne à feu moyen-vif dans la poêle et dorer le filet de poulet sur tous les côtés 3 à 5 minutes. Il ne doit pas être encore totalement cuit.

Préparer la sauce
5

Ajoutez la crème fraîche liquide et 1/8 du bouillon cube à la sauteuse contenant les champignons. Laissez réduire la sauce aux champignons 5 minutes. Ajoutez ensuite le filet de poulet et couvrez (voir conseil). Laissez cuire la sauce à couvert encore 8 à 12 minutes.

Tip: Proef de champignonsaus goed en roer regelmatig door. Vind je de saus nog te dun? Laat hem dan wat langer inkoken.

Servir
6

Ajoutez 1 cc de mélange de gomasio et d’herbes par personne aux haricots verts et au riz, puis mélangez. Servez le riz sur les assiettes et garnissez-le avec 1/2 cc du mélange de gomasio et d’herbes par personne. Disposez le filet de poulet par-dessus et nappez le tout de sauce aux champignons.