Marjoraan-knoflookvarkensworst van Brandt & Levie
Marjoraan-knoflookvarkensworst van Brandt & Levie

Marjoraan-knoflookvarkensworst van Brandt & Levie

met pestokrieltjes en een gemengde salade

Bij Brandt & Levie worden alle recepturen zelf gecreëerd en is het varken van Nederlandse bodem - deze variant is gemaakt met echte Belgische trappistenkaas en gesmoorde ui.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Pork sausage with marjoram & garlic

200 g

Pre-cooked halved baby potatoes [skin-on]

1 piece

Romano pepper

½ piece

Beef tomato

40 g

Mixed leaves of radicchio, arugula & lettuce

15 g

Green pesto

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Mustard

1 teaspoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories706 kcal
Energy (kJ)2952 kJ
Fat48 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate43 g
Sugar7 g
Dietary Fiber7.3 g
Protein21 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Fryingpan with lid
Pan with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Worst bakken
1

Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de varkensworst in 2 – 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes en kook de krieltjes in 8 minuten gaar. Giet af. Dek de pan met worst af en bak 8 – 10 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om.

Salade maken
2

Maak in een saladekom een dressing van de mosterd, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie. Snijd de rode puntpaprika in blokjes. Snijd de vleestomaat in blokjes. Meng de gemengde sla, puntpaprika en vleestomaat door de dressing in de saladekom en breng op smaak met peper en zout.

Halve krieltjes meebakken
3

Leg de varkensworst op de borden. Voeg de krieltjes toe aan de koekenpan van de varkensworst en schep om met de pesto. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de halve krieltjes met pesto over de borden met varkensworst. Serveer met de salade.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, onze belangrijkste energiebron, rijk aan kalium voor een gezonde bloeddruk, vitamine B6 en B11 voor je energielevel, vezels voor gezonde darmen en vitamine C voor een sterke weerstand.