Bij Brandt & Levie worden alle recepturen zelf gecreëerd en is het varken van Nederlandse bodem - deze variant is gemaakt met echte Belgische trappistenkaas en gesmoorde ui.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Varkensworst met majoraan en knoflook
200 gram
Voorgekookte halve kriel met schil
1 stuk(s)
Rode puntpaprika
½ stuk(s)
Vleestomaat
40 gram
Slamix met radicchio, rucola en bladsla
15 gram
Pesto genovese
½ el
Olijfolie
1 tl
Mosterd
1 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
½ el
Extra vierge olijfolie
Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de varkensworst in 2 – 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes en kook de krieltjes in 8 minuten gaar. Giet af. Dek de pan met worst af en bak 8 – 10 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om.
Maak in een saladekom een dressing van de mosterd, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie. Snijd de rode puntpaprika in blokjes. Snijd de vleestomaat in blokjes. Meng de gemengde sla, puntpaprika en vleestomaat door de dressing in de saladekom en breng op smaak met peper en zout.
Leg de varkensworst op de borden. Voeg de krieltjes toe aan de koekenpan van de varkensworst en schep om met de pesto. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de halve krieltjes met pesto over de borden met varkensworst. Serveer met de salade.
Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, onze belangrijkste energiebron, rijk aan kalium voor een gezonde bloeddruk, vitamine B6 en B11 voor je energielevel, vezels voor gezonde darmen en vitamine C voor een sterke weerstand.