Bao-broodjes met barbecuekip
Bao-broodjes met barbecuekip

Bao-broodjes met barbecuekip

2 porties | met mayonaise, ingelegde komkommer en rauwkost

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Maak deze week zelf bao buns - een smaakvolle Chinese uitvinding om een vaak zoete en kleverige saus makkelijk onderweg op te eten. Streetfoodproof dus en perfect voor tussendoor!

Tags:
Recipe
Allergens:
Wheat
Mustard
Egg
Sulphites
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

4 piece

Bao buns

(Contains Wheat)

1 piece

[Persian] cucumber

50 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

50 g

BBQ Sauce

(Contains Sulphites, Mustard)

5 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

50 g

Slaw mix

200 g

Chicken thigh strips

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

2 tablespoon

White wine vinegar

1 teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2863 kJ
Calories684 kcal
Fat37.5 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate62.3 g
Sugar15.7 g
Dietary Fiber2.8 g
Protein24.5 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Tall-Sided Pan
Parchment Paper
Soup pan or large pan with lid
Colander

Cooking Steps

1
  • Snijd de komkommer in dunne staafjes van ongeveer 5 cm lang.
  • Meng in een kom 1 tl suiker met 2 el wittewijnazijn.
  • Voeg de komkommer toe en breng op smaak met zout.
  • Meng goed en zet apart tot gebruik. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.
2
  • Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de kippendijreepjes toe en bak in 5 - 6 minuten goudbruin.
  • Voeg de barbecuesaus en 1 tl sojasaus toe en meng goed met de kip. 
3
  • Breng een laagje water aan de kook in een grote pan met deksel.
  • Bekleed een vergiet of zeef met bakpapier en leg de bao-broodjes erin.
  • Zet het vergiet op de pan met kokend water en stoom, afgedekt, 3 - 4 minuten (zie Tip).

Tip: Pas op dat de broodjes niet nat worden wanneer je het deksel eraf haalt.

4
  • Besmeer beide kanten van de bao-broodjes met mayonaise.
  • Vul de broodjes met de kip, wortel-koolmix en ingelegde komkommer.