Braadbox | Hele kip uit eigen oven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Braadbox | Hele kip uit eigen oven

Braadbox | Hele kip uit eigen oven

4 personen | met kruidige friet, appelmoes, sausjes en salades

Een feestelijk etentje of avondje comfortfood - met onze Braadbox maak je gegarandeerd indruk op iedereen aan tafel. Ontdek hoe gemakkelijk je een hele kip bereidt en vul de tafel met nog veel meer lekkers, van piri-piri friet en zelfgemaakte appelmoes tot verschillende sausjes en salades.

Labels:
Recept
Allergenen :
Mosterd
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Walnoten
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur 30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Handsinaasappel

2 takje(s)

Verse rozemarijn

6 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Verse tijm en oregano

1400 gram

Rustieke frieten met schil

1 zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

3 tl

Gerookt paprikapoeder

200 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

3 tl

Piri-pirikruiden

4 stuk(s)

Appel

3 tl

Gemalen kaneel

200 gram

Rodekool, wittekool en wortel

200 gram

Radicchio en ijsbergsla

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

50 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Walnoten

(Bevat Walnoten Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

90 gram

Whiskeysaus

(Bevat Mosterd, Eieren)

100 gram

Barbecuesaus

(Bevat Sulfiet, Mosterd)

125 gram

Rode cherrytomaten

1 zakje(s)

Gedroogde oregano

1400 gram

Hele kip

1 gram

Biologische halfvolle yoghurt

Zelf toevoegen

2 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

2 el

Olijfolie

60 gram

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)3892 kcal
Energie (kJ)16284 kJ
Vetten264.6 g
waarvan verzadigd57.2 g
Koolhydraten225.6 g
waarvan suikers69.6 g
Vezels41.5 g
Eiwitten129.4 g
Zout4.3 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Kleine steelpan
Keukenpapier
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kom
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de kip 30 - 45 minuten voor het braden uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Snijd de citroen en sinaasappel in dunne plakken. Schil de knoflook en plet met de platte kant van een mes.
  • Smelt 60 g roomboter in een kleine steelpan.
  • Dep de kip droog met keukenpapier en leg in een ovenschaal.
Kip braden
2
  • Bestrooi de kip met de Siciliaanse kruidenmix en 1/2 zakje gerookt paprikapoeder.
  • Vul de holte van de kip met de helft van de knoflook en de ongesneden takjes tijm, oregano en rozemarijn.
  • Verdeel de citroenplakjes, sinaasappelplakjes en de overige knoflook over de buitenkant van de kip.
  • Schenk de gesmolten roomboter over de kip. Braad de kip 75 - 85 minuten in de oven. Bedruip halverwege met het bakvet uit de ovenschaal, zodat de kip niet uitdroogt.
Friet en appelmoes maken
3
  • Meng de frieten in een kom met 1 el olijfolie, de piri-pirikruiden, de gedroogde oregano en 1 tl gerookt paprikapoeder. Verdeel over een bakplaat met bakpapier.
  • Bak de friet 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Verhit 1 el olijfolie in een kleine steelpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de appel en 1 zakje kaneel toe en bak 3 minuten. Blus af met 800 ml water en breng aan de kook. Laat 10 - 15 minuten sudderen op laag vuur. Roer regelmatig door.
Snijden
4
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Snijd de komkommer in blokjes.
  • Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de walnoten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Salades mengen
5
  • Meng in een kom de mix van rodekool, wittekool en wortel met de yoghurt, de helft van de mayonaise, peper en zout. 
  • Maak in een saladekom een dressing van 2 el extra vierge olijfolie, 2 tl wittewijnazijn, 1 tl honing en 1 tl mosterd.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de slamix, cherrytomaten en komkommer toe aan de saladekom en meng goed door de dressing.
Serveren
6
  • Leg de kip in een diepe serveerschaal en giet het braadvocht erover.
  • Verkruimel de witte kaas over de groene salade en garneer met de walnoten. 
  • Zet de koolsalade en groene salade op tafel.
  • Verdeel de friet over de borden en serveer met de overige mayonaise, de whiskeysaus en de barbecuesaus.