Braadbox | Hele kip uit eigen oven
Braadbox | Hele kip uit eigen oven

Braadbox | Hele kip uit eigen oven

4 personen | met kruidige friet, appelmoes, sausjes en salades

Een feestelijk etentje of avondje comfortfood - met onze Braadbox maak je gegarandeerd indruk op iedereen aan tafel. Ontdek hoe gemakkelijk je een hele kip bereidt en vul de tafel met nog veel meer lekkers, van piri-piri friet en zelfgemaakte appelmoes tot verschillende sausjes en salades.

Tags:
Recipe
Allergens:
Mustard
Egg
Milk
Walnuts
Sulphites

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour 30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

1 piece

Lemon

1 piece

Easy peel orange

2 sprig

Fresh rosemary

6 piece

Garlic

10 g

Fresh thyme & oregano

1400 g

Rustic French fries

1 sachet(s)

Sicilian-style herb mix

3 teaspoon

Smoked paprika

200 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

3 teaspoon

Piri piri seasoning

4 piece

Apple

3 teaspoon

Ground cinnamon

200 g

Rainbow slaw mix

200 g

Radicchio & iceberg lettuce

1 piece

[Persian] cucumber

50 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

50 g

Walnuts

(Contains Walnuts May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

90 g

Cocktail sauce

(Contains Mustard, Egg)

100 g

BBQ Sauce

(Contains Sulphites, Mustard)

125 g

Red cherry tomatoes

1 sachet(s)

Dried oregano

1400 g

Whole chicken

1 g

Organic low-fat yogurt

Not included in your delivery

2 tablespoon

Extra virgin olive oil

2 teaspoon

White wine vinegar

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

2 tablespoon

Olive oil

60 g

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories3892 kcal
Energy (kJ)16284 kJ
Fat264.6 g
Saturated Fat57.2 g
Carbohydrate225.6 g
Sugar69.6 g
Dietary Fiber41.5 g
Protein129.4 g
Salt4.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven Dish
Small sauce pan
Paper Towel
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Bowl
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Haal de kip 30 - 45 minuten voor het braden uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Snijd de citroen en sinaasappel in dunne plakken. Schil de knoflook en plet met de platte kant van een mes.
  • Smelt 60 g roomboter in een kleine steelpan.
  • Dep de kip droog met keukenpapier en leg in een ovenschaal.
Kip braden
2
  • Bestrooi de kip met de Siciliaanse kruidenmix en 1/2 zakje gerookt paprikapoeder.
  • Vul de holte van de kip met de helft van de knoflook en de ongesneden takjes tijm, oregano en rozemarijn.
  • Verdeel de citroenplakjes, sinaasappelplakjes en de overige knoflook over de buitenkant van de kip.
  • Schenk de gesmolten roomboter over de kip. Braad de kip 75 - 85 minuten in de oven. Bedruip halverwege met het bakvet uit de ovenschaal, zodat de kip niet uitdroogt.
Friet en appelmoes maken
3
  • Meng de frieten in een kom met 1 el olijfolie, de piri-pirikruiden, de gedroogde oregano en 1 tl gerookt paprikapoeder. Verdeel over een bakplaat met bakpapier.
  • Bak de friet 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Verhit 1 el olijfolie in een kleine steelpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de appel en 1 zakje kaneel toe en bak 3 minuten. Blus af met 800 ml water en breng aan de kook. Laat 10 - 15 minuten sudderen op laag vuur. Roer regelmatig door.
Snijden
4
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Snijd de komkommer in blokjes.
  • Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de walnoten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Salades mengen
5
  • Meng in een kom de mix van rodekool, wittekool en wortel met de yoghurt, de helft van de mayonaise, peper en zout. 
  • Maak in een saladekom een dressing van 2 el extra vierge olijfolie, 2 tl wittewijnazijn, 1 tl honing en 1 tl mosterd.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de slamix, cherrytomaten en komkommer toe aan de saladekom en meng goed door de dressing.
Serveren
6
  • Leg de kip in een diepe serveerschaal en giet het braadvocht erover.
  • Verkruimel de witte kaas over de groene salade en garneer met de walnoten. 
  • Zet de koolsalade en groene salade op tafel.
  • Verdeel de friet over de borden en serveer met de overige mayonaise, de whiskeysaus en de barbecuesaus.