Cheesy knoflookbrood met bieslook
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cheesy knoflookbrood met bieslook

Cheesy knoflookbrood met bieslook

Bijgerecht | met cheddar en Parmigiano Reggiano

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Ga jij voor nog meer lekkers bij je maaltijd? Voeg dan dit bijgerecht toe aan je box en maak in slechts 10 minuten dit heerlijke knoflookbrood klaar met 2 soorten gesmolten kaas.

Labels:
Veggie
Recept
Allergenen :
Rogge
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen
Witte demi-baguette

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)

Knoflookteen

3 stuk(s)

Knoflookteen

Parmigiano Reggiano DOP

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Verse bieslook

10 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

Geraspte cheddar

50 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

20 gram

[Plantaardige] roomboter

4 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3174 kJ
Energie (kcal)759 kcal
Vetten45.1 g
waarvan verzadigd16.4 g
Koolhydraten68.3 g
waarvan suikers1.8 g
Vezels4.9 g
Eiwitten20 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Oven
Serveerschaal

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de roomboter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Hak de bieslook fijn.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Rasp de Parmigiano Reggiano met een fijne rasp.
2
  • Voeg de zachte roomboter toe aan een kom.
  • Meng de roomboter met de extra vierge olijfolie, de knoflook en 2/3 van de verse bieslook.
  • Breng op smaak met een flinke snuf zout.
3
  • Snijd de demi-baguettes in schuine plakken, maar snijd de plakjes niet los van de onderkant. 
  • Besmeer de plakjes aan de binnenkant ruim met knoflookboter. 
  • Verdeel de geraspte cheddar en Parmigiano Reggiano in en over de baguettes.
  • Bak 10 minuten in de oven, of tot de kaas goudbruin kleurt.
4
  • Leg het knoflookbrood op een serveerschaal en bestrooi met de overige verse bieslook.
  • Breek het brood aan tafel in stukken.