Laat deze feestdagen de oven het werk doen! Met dit recept zet je een hele geroosterde kip met wortel-sinaasappelvulling op tafel. Breng de kip op smaak met Afrikaanse kruiden en tijm, en serveer het geheel met zelfgemaakte cranberryjus!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1400 g
Whole chicken
6 piece
Garlic
10 g
Fresh thyme
(May be present Celery)
1 piece
Easy peel orange
1 sachet(s)
African-inspired spice mix
2 piece
Carrot
1 piece
Onion
5 milliliters
Worcestershire sauce
(Contains Gluten, Barley, Mustard, Soy)
60 g
Cranberry chutney
85 g
[Plant-based] butter
½ piece
Low sodium chicken stock cube
1 tablespoon
Flour
1 teaspoon
Red wine vinegar
to taste
Salt and pepper
Tip: In plaats van het botermengsel aan de buitenkant te smeren, kun je deze ook gebruiken om de ruimte tussen het vel en het kippenvlees in te smeren. Zo krijg je een extra malse en smaakvolle kip met een knapperige buitenkant.