Pompoen cheesecake
Pompoen cheesecake

Pompoen cheesecake

met speculaas en sinaasappel

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Bak deze week een taart die er niet alleen prachtig uitziet! De pompoen en speculaaskruiden geven deze romige cheesecake iets kruidigs. Maak het helemaal af met wat frisse sinaasappel!

Tags:
Recipe
Allergens:
Wheat
Milk
Gluten
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour 20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

300 g

Diced pumpkin

1 piece

Easy peel orange

300 g

Speculaas biscuit chunks

(Contains Wheat, Milk, Gluten May be present Egg, Soy, Tree nuts)

450 g

Cream cheese

(Contains Milk)

2 piece

Egg

(Contains Egg)

1 sachet(s)

Speculaas spices

Not included in your delivery

80 g

[Plant-based] butter

100 g

Sugar

teaspoon

Salt

Nutrition Values

Calories1681 kcal
Energy (kJ)7034 kJ
Fat101.1 g
Saturated Fat58.9 g
Carbohydrate158.5 g
Sugar107.3 g
Dietary Fiber5.1 g
Protein30.8 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Pan with Lid
Small Bowl
Oven Dish
Large Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de pompoenblokjes, afgedekt, in 15 - 17 minuten gaar. 
  • Giet de pompoenblokjes af en laat afkoelen. Prak daarna met een vork tot een puree.
  • Haal ondertussen de roomboter uit de koelkast en weeg af. Snijd in blokjes en laat op kamertemperatuur komen. 
  • Rasp de helft van de sinaasappel boven een kleine kom. Snijd dan de sinaasappel doormidden. Pers boven dezelfde kleine kom 3 el sap uit de ene helft van de sinaasappel. Snijd de andere helft in plakjes.
Speculaasbodem maken
2
  • Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een rond bakblik of ovenschaal in met een beetje roomboter.
  • Verkruimel de speculaasbrokken in een keukenmachine en meng goed met de afgewogen roomboter (zie Tip).
  • Bedek de bodem van het bakblik of de ovenschaal met het mengsel en druk goed aan met de achterkant van een lepel.
  • Zet in de koelkast tot gebruik. 

Tip: Heb je geen keukenmachine? Stop de speculaasbrokken dan in een plastic zakje en verkruimel ze voorzichtig met een deegroller of met je handen.

Cheesecake maken
3
  • Meng in een grote kom de roomkaas glad met de suiker en een snufje zout.
  • Voeg één voor één de eieren toe en roer voorzichtig door (zie Tip).
  • Voeg de pompoenpuree, 3 tl speculaaskruiden, sinaasappelrasp en -sap toe aan de kom en meng voorzichtig met een spatel.

Tip: Zorg ervoor dat er geen lucht in het beslag komt. Zo voorkom je dat de cheesecake in de oven te veel gaat rijzen en vervolgens inzakt of scheurt.

Bakken
4
  • Giet het mengsel in het bakblik of de ovenschaal en verdeel gelijkmatig over de speculaasbodem.
  • Bak de cheesecake 60 minuten in de oven.
  • Zet de ovendeur op een kier en laat de cheesecake afkoelen in de oven.
  • Garneer de cheesecake met de sinaasappelplakjes.