Tacobox | Mexicaanse avond
Tacobox | Mexicaanse avond

Tacobox | Mexicaanse avond

4 - 6 personen | met pulled chicken, garnalen, gehakt, guacamole en salsa's

Nieuw op het menu: de Tacobox! We hebben 'm gevuld met een temperamentvolle selectie van Mexicaanse favorieten om met 4 tot 6 personen te delen. Pulled chicken, romige garnalen, huisgemaakte guacamole en meer - je kunt er bijna een tropisch zonnetje bij voelen. En dit alles staat in een handomdraai op tafel, zodat je tijd overhoudt voor een siësta. Eet smakelijk!

Tags:
Recipe
Allergens:
Crustaceans
Milk
Wheat
Gluten
Barley
Mustard
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time50 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

360 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

50 g

Organic crème fraîche

(Contains Milk)

40 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

2 piece

Bell pepper

2 sachet(s)

Mexican-style spices

1 bunch

Scallions

3 piece

Onion

3 piece

Garlic

1

Tomato paste

200 g

Seasoned minced beef

(May be present Mustard, Celery, Soy, Gluten, Egg)

5 piece

Tomato

140 g

Corn

200 g

Pulled chicken

3 piece

Avocado

2 piece

Lime

2 piece

Red chili pepper

60 g

Sliced ​​jalapeños

100 g

Organic sour cream

(Contains Milk)

100 g

Grated cheddar

(Contains Milk)

18 piece

Mini tortillas

(Contains Wheat)

1 piece

Mango

1 piece

Shallot

1 head

Romaine lettuce

½ pack

Black beans

1 sachet(s)

Ground cumin

15 milliliters

Worcestershire sauce

(Contains Gluten, Barley, Mustard, Soy)

1 sachet(s)

BBQ spice rub

Not included in your delivery

4 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories2795 kcal
Energy (kJ)11693 kJ
Fat156.6 g
Saturated Fat41.9 g
Carbohydrate206.4 g
Sugar58.4 g
Dietary Fiber45 g
Protein120.1 g
Salt9.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
High-Sided Bowl
Food Processor
Tall-Sided Pan
Serving platter
Small Bowl

Cooking Steps

Guacamole maken
1
  • Prak het vruchtvlees van de avocado's fijn met een vork en voeg toe aan een kom. 
  • Snijd 1 tomaat in kleine blokjes. Snijd de sjalot fijn en pers 1 knoflookteen. Snijd 1 rode peper fijn.
  • Voeg de tomaat, sjalot, knoflook en rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) bij de avocado en pers 1/2 limoen uit boven de kom.
  • Meng alles goed door elkaar en breng de guacamole op smaak met peper en zout.
Salsa's mengen
2
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snipper de rode ui. Snijd 1/4 van de koriander fijn (zie Tip). 
  • Voeg de mango, de helft van de rode ui en de gesneden koriander toe aan een kom. Pers 1/2 limoen uit boven de kom en breng op smaak met peper en zout. 
  • Snijd 4 tomaten in stukken. Snijd 1 rode peper in stukken. Hak 1/4 van de koriander grof. Voeg samen met 1 tl komijnzaad toe aan een blender of hoge kom. 
  • Pers 1/4 limoen uit boven de kom. Mix met de blender of staafmixer tot een salsa. Breng op smaak met peper en zout. 

Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.

Gehakt bakken
3
  • Snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes. Laat de helft van de zwarte bonen uitlekken in een vergiet. Pers 1 knoflookteen. 
  • Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en de helft van de ui  3 - 4 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 - 2 minuten. 
  • Voeg het gehakt toe en bak in 6 - 8 minuten los. Voeg vervolgens de maïs, de zwarte bonen, de helft van de paprika en 1 zakje Mexicaanse kruiden toe. 
  • Voeg de helft van de worcestershiresaus en 3 el water toe en laat 2 - 3 minuten sudderen. Breng goed op smaak met peper en zout en bewaar apart tot het serveren. 
Pulled chicken bereiden
4
  • Snijd de bosui in dunne ringen.
  • Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de overige ui toe en fruit 3 - 4 minuten. 
  • Voeg de overige paprika en de helft van de bosui toe en bak nog 2 - 3 minuten. 
  • Voeg de pulled chicken, 2 el water, 1 zakje BBQ rub, het overige komijnzaad en de overige worcestershiresaus toe. 
  • Verlaag het vuur en verwarm de pulled chicken 5 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout en houd apart tot het serveren. 
Garnalen bakken
5
  • Snijd de steeltjes van de overige koriander fijn. Bewaar de blaadjes apart in een kleine kom. Pers 1 knoflook. 
  • Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, koriandersteeltjes en het witte gedeelte van de overige bosui toe. Bak 3 - 4 minuten en breng op smaak met peper en zout. 
  • Voeg de garnalen toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg 1 zakje Mexicaanse kruiden en de crème fraîche toe. 
  • Verwarm nog 3 - 4 minuten en haal de pan van het vuur.
Serveren
6
  • Snijd de sla in dunne reepjes en de overige limoen in partjes.  
  • Vul de tafel met aparte kommetjes gevuld met cheddar, korianderblaadjes, jalapenõ's, gesneden sla, limoenpartjes en zure room.
  • Zet de pittige tomatensalsa, guacamole en mangosalsa erbij.
  • Serveer het gehakt, de pulled chicken en de garnalen in schalen. Garneer naar smaak met korianderblaadjes.
  • Leg de tortilla's op een serveerschaal en je eigen tacobar is geopend (zie Tip)! 

Tip: Vind je het lekkerder om de tortilla's warm te serveren? Verhit ze dan kort één voor één in een koekenpan of verwarm ze tegelijk in de oven, ingepakt in aluminiumfolie.

Serveertip: Alle combinaties zijn mogelijk. Heb je toch moeite met kiezen? Probeer dan de mangosalsa met garnalen, guacamole met pulled chicken en pittige tomatensalsa met gehakt en zure room.