Vietnamese spring rolls met kip
Vietnamese spring rolls met kip

Vietnamese spring rolls met kip

10 stuks | met teriyakisaus en verse groenten

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.


Tags:
Recipe
Allergens:
Wheat
Soy
Peanuts
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

100 g

Wholegrain rice noodles

(Contains Wheat)

1 piece

Rice paper

1 piece

Carrot

1 piece

[Persian] cucumber

10 g

Fresh coriander & mint

(May be present Celery)

1 piece

Chicken breast

50 g

Teriyaki sauce

(Contains Soy, Wheat)

50 g

Radicchio & iceberg lettuce

80 g

Peanut sauce

(Contains Peanuts, Soy, Wheat)

10 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Reduced salt] soy sauce

1 tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

1 tablespoon

White wine vinegar

1 tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Energy (kJ)2860 kJ
Calories684 kcal
Fat18.4 g
Saturated Fat3.1 g
Carbohydrate100.8 g
Sugar25.4 g
Dietary Fiber7.2 g
Protein26 g
Salt4.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Grater
Tall-Sided Pan
Deep Plate
Small Bowl

Cooking Steps

1

 

  • Breng ruim water aan de kook in een pan en kook de rijstnoedels 6 - 7 minuten. Giet af en spoel af met koud water.
  • Leg de rijstnoedels terug in dezelfde pan en besprenkel met zonnebloemolie. Meng goed en bewaar apart voor later gebruik.
  • Rasp de wortel fijn. Snijd de verse kruiden fijn.
  • Snijd de komkommer in kleine reepjes.
2
  • Snijd de kip in kleine blokjes.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de kip toe en bak 3 - 4 minuten.
  • Voeg de teriyakisaus toe en bak nog eens 3 - 4 minuten.
3
  • Voeg de pindasaus en sesamolie toe aan een kleine kom. Meng met de sojasaus, wittewijnazijn en honing.
  • Vul een diepe bord met lauwwarm water. Week een rijstvel 5 - 10 seconden in het water en leg het vervolgens op een schoon bord.
4
  • Leg wat kip in het midden van het rijstvel en beleg met sla, wortel, komkommer, noedels en verse kruiden.
  • Vouw de onderkant van het rijstvel over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol op.
  • Herhaal dit met de overige rijstvellen.
  • Serveer op een grote schaal met de pinda-sojasaus erbij.