Kipfilet met mediterrane kruiden en tomatenbulgur
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipfilet met mediterrane kruiden en tomatenbulgur

Kipfilet met mediterrane kruiden en tomatenbulgur

met feta en gegrilde groenten

Met dit recept tover je 273 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Eiwitrijk
Snel & gezond
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Paprika

75 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

¼

Tomatenpuree

10 gram

Rozijnen

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Kipfilet

½ zakje(s)

Griekse kruidenmix

25 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Kalamata-olijven

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

120 ml

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2981 kJ
Energie (kcal)713 kcal
Vetten24.1 g
waarvan verzadigd7.7 g
Koolhydraten70.8 g
waarvan suikers19.3 g
Vezels18.8 g
Eiwitten47.8 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Snijd de courgette in plakken van ongeveer 1 cm dik. Snijd de paprika in dunne repen.
  • Verdeel de courgette en paprika over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Rooster de courgette en paprika 12 - 17 minuten in de oven.
Tomatenbulgur maken
2
  • Voeg de bulgur, de Siciliaanse kruidenmix, de tomatenpuree, het bouillonblokje en het water toe aan een pan met deksel (zie Tip).
  • Kook de bulgur, afgedekt, 10 - 12 minuten op laag vuur. Laat daarna afgedekt staan.
  • Meng de rozijnen door de bulgur. 

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan minder bouillon of laat het compleet weg.

Kip bakken
3
  • Snijd de ui in halve ringen. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 1 - 2 minuten. 
  • Leg de kipfilet op een snijplank. Snijd de kipfilet horizontaal over de lengte in, maar niet helemaal door.
  • Vouw de kipfilet open en leg in de koekenpan. Bak de kipfilet 6 - 8 minuten per kant, of tot de kipfilet gaar is.
  • Haal de kipfilet uit de pan en snijd over de breedte in plakken. Hak de olijven grof.
Serveren
4
  • Verdeel de bulgur over diepe borden. Leg de courgette, paprika en kip met ui erbovenop. 
  • Garneer met de olijven.
  • Verkruimel de feta over het geheel.