De kruiden die dit gerecht kleur geven zijn gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - samen maken ze van deze vegetarische linzenstoof een feestelijke maaltijd!
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Pruimtomaat
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Paprika
70 gram
Maïs in blik
⅓ pak(ken)
Linzen
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
½
Biologische tomatenpuree
¼ stuk(s)
Limoen
½ zakje(s)
Zoet-pittige chilisaus
50 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Geraspte cheddar
(Bevat Melk (inclusief lactose))
50 gram
Pittige tortillachips
½ el
Zonnebloemolie
½ tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes en zet apart in een kom. Snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes. Giet de mais en de linzen af in een vergiet.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 minuten. Voeg de paprika en 1/2 zakje Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak 4 minuten. Voeg 1/2 blikje tomatenpuree per persoon toe en bak 1 minuut mee. Verlaag het vuur en meng de mais en linzen erdoor en laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de limoen in parten. Knijp één partje limoen per persoon uit boven de kom met tomatenblokjes. Voeg 1/2 tl suiker per persoon toe aan de tomatenblokjes. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed door en zet apart. Meng ondertussen in een kleine kom de zoet-pittige chilisaus met de zure room.
Verdeel de linzenstoof over diepe borden. Garneer met de geraspte cheddar, tomatensalsa en de partjes limoen. Serveer de zoet-pittige chilisaus en de tortillachips erbij.