Mexicaans gekruide linzenstoof met pittige tortillachips
Mexicaans gekruide linzenstoof met pittige tortillachips

Mexicaans gekruide linzenstoof met pittige tortillachips

met zoet-pittige chilisaus, paprika en mais

De kruiden die dit gerecht kleur geven zijn gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - samen maken ze van deze vegetarische linzenstoof een feestelijke maaltijd!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Pruimtomaat

½ unit

Ui

½ unit

Paprika

70 g

Maïs in blik

⅓ pack

Linzen

½ sachet(s)

Mexicaanse kruiden

½

Biologische tomatenpuree

¼ unit

Limoen

½ sachet(s)

Zoet-pittige chilisaus

50 g

Biologische zure room

(Contains Milk)

25 g

Geraspte cheddar

(Contains Milk)

50 g

Pittige tortillachips

Not included in your delivery

½ tablespoon

Zonnebloemolie

½ teaspoon

Suiker

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2905 kJ
Calories694 kcal
Fat31 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate74 g
Sugar27 g
Dietary Fiber13 g
Protein23 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Colander
Casserole
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes en zet apart in een kom. Snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes. Giet de mais en de linzen af in een vergiet.

Bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 minuten. Voeg de paprika en 1/2 zakje Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak 4 minuten. Voeg 1/2 blikje tomatenpuree per persoon toe en bak 1 minuut mee. Verlaag het vuur en meng de mais en linzen erdoor en laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Salsa en dip maken
3

Snijd de limoen in parten. Knijp één partje limoen per persoon uit boven de kom met tomatenblokjes. Voeg 1/2 tl suiker per persoon toe aan de tomatenblokjes. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed door en zet apart. Meng ondertussen in een kleine kom de zoet-pittige chilisaus met de zure room.

Serveren
4

Verdeel de linzenstoof over diepe borden. Garneer met de geraspte cheddar, tomatensalsa en de partjes limoen. Serveer de zoet-pittige chilisaus en de tortillachips erbij.