Mexicaanse stijl salade met kip
Mexicaanse stijl salade met kip

Mexicaanse stijl salade met kip

met zwarte bonen, ingelegde ui en zureroomdressing

Koriander heeft twee verschillende delen die kunnen worden gebruikt: de bladeren, die een frisse en citrusachtige smaak hebben, en de zaden, die een warme en kruidige smaak hebben.

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ sachet(s)

Mexican-style spices

70 g

Corn

½ head

Romaine lettuce

½ piece

Tomato

5 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

25 g

Organic sour cream

(Contains Milk)

½ piece

Lime

¼ pack

Black beans

40 g

Chopped ​​red onion

100 g

Chicken thigh strips

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sugar

30 milliliters

White wine vinegar

50 milliliters

Water

1.5 tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2541 kJ
Calories607 kcal
Fat39.7 g
Saturated Fat9.6 g
Carbohydrate31.9 g
Sugar14.4 g
Dietary Fiber12.3 g
Protein27.9 g
Salt1.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Saucepan
Sieve
Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Meng in een kom de olijfolie met de helft van de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak). Meng met de kippendijreepjes en laat marineren in de koelkast.
  • Verwarm de aangegeven hoeveelheid water per persoon in een steelpan. Voeg de suiker en wittewijnazijn toe.
  • Roer tot de suiker is opgelost en haal van het vuur. Voeg de ui toe aan het azijnmengsel. Laat staan tot verder gebruik.
Salade maken
2
  • Laat de mais uitlekken in een vergiet. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de koriander en sla grof.
  • Meng in een saladekom de mais, tomaat, koriander, sla en 1/3 van de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper.
  • Laat de bonen uitlekken in het vergiet.
Bakken
3
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de kippendijreepjes 3 - 4 minuten.
  • Verlaag het vuur en voeg de zwarte bonen en de overige Mexicaanse kruidenmix toe en bak nog 3 - 4 minuten, of tot de kip gaar is.
  • Snijd de limoen in partjes. 
  • Meng in een kleine kom de zure room met de overige extra vierge olijfolie en per persoon: het sap van 1 limoenpartje en 1 tl water (zie Tip). 

Tip: Is de dressing te dik? Voeg dan een extra theelepel water toe.

Serveren
4
  • Giet de ui af.
  • Verdeel de salade over de borden. Schep de bonen met de kippendijreepjes erbovenop.
  • Besprenkel met de zureroomdressing en garneer met de ingelegde ui.
  • Serveer met de overige limoenpartjes.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.