Mexicaanse taco's met bonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexicaanse taco's met bonen

Mexicaanse taco's met bonen

met cheddar en maïs

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Tomaat

1 pak(ken)

Zwarte bonen

140 gram

Mais in blik

⅓ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

⅓ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

30 gram

Veldsla

25 gram

Biologische zure room

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

3 stuk(s)

Tacoschelpen

25 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)481 kcal
Energie (kJ)2014 kJ
Vetten23.7 g
waarvan verzadigd7.8 g
Koolhydraten37.4 g
waarvan suikers15 g
Vezels18 g
Eiwitten22 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Kom
Bakpapier
Bakplaat

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Giet de bonen en de maïs af, maar houd ze gescheiden van elkaar.

Smaakmakers bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de komijn, knoflook, rode ui en de helft van de Midden-Oosterse kruiden toe en bak 2 - 3 minuten.

Salade maken.
3

Meng in een kom de slamix met per persoon: 2 el mais, 1 tl zure room, 1 el wittewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Mengen
4

Voeg de bonen en de overige maïs toe aan de wok of hapjespan en bak 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes en gesneden tomaat toe en breng aan de kook. Verlaag vervolgens het vuur en laat, afgedekt, 10 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Dit gerecht is super vezelrijk! Het bevat 2/3 van de aanbeveling voor een hele dag. En dat in één gerecht. De helft hiervan komt uit de zwarte bonen. Je bent dus lekker lang verzadigd, helpt je darmflora gezond te blijven en je immuunsysteem sterk.

Taco's verwarmen
5

Verdeel ondertussen de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier, bestrooi met de rest van de Midden-Oosterse kruiden en verwarm 5 minuten in de oven (zie TIP).

Tip: Zijn je taco's gebroken? Gebruik ze dan als chipjes

Serveren
6

Serveer alles in schaaltjes op tafel zodat iedereen zelf naar smaak de taco's kan vullen. (zie TIP) Garneer met de cheddar.

Tip: Zorg dat de bonenvulling nog goed warm is als je het serveert zodat de cheddar kaas smelt.