topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mini-pizza's

Mini-pizza's

+/-15 stuks | Caprese, funghi en salami

Til je borrel naar een hoger niveau met onze hartige Bakbox. Wij zorgen voor de beste ingrediënten en een makkelijk te volgen recept en jij tovert in een handomdraai een heerlijk borrelhapje op tafel. Zet de drankjes koud en het amusement kan beginnen!

Kies deze week voor pizzetta's - deze mini pizza's beleg je op 3 verschillende manieren: 'caprese' met mozzarella en pesto, 'funghi' met champignons en de derde met serranoham. Door het kleine formaat hoef je niet te kiezen, maar proef je ze lekker allemaal!

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Pizzadeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

200 gram

Passata

3 plak(ken)

Salami

1 zakje(s)

Italiaanse kruiden

150 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

125 gram

Rode cherrytomaten

1 bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5091 kJ
Energie (kcal)1217 kcal
Vetten61.2 g
waarvan verzadigd28.6 g
Koolhydraten103 g
waarvan suikers11.9 g
Vezels6.3 g
Eiwitten56.4 g
Zout4.9 g

Benodigdheden

Kleine kom
Keukenpapier
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Meng de passata en Italiaanse kruiden in een kleine kom. Breng op smaak met peper en zout. 
    Snijd de tomaat in vieren. Snijd de salami in grof. 
  • Dep de mozzarella droog met keukenpapier en scheur of snijd de mozzarella in heel kleine stukjes.
Deeg uitsnijden
2
  • Rol het pizzadeeg uit en snijd het in 15 kleine vierkantjes. 
  • Leg de deegstukken op een bakplaat met bakpapier.
Mini-pizza's beleggen
3
  • Besmeer de deegstukjes met 1 el tomatensaus. Beleg vervolgens 3 verschillende soorten pizzetta's. Gebruik telkens 5 of 6 stukjes per smaak.
  • Caprese: bedek met de mozzarella en cherrytomaten en besprenkel met de pesto.
  • Margherita: bestrooi met de helft van de geraspte kaas. 
  • Salami: bestrooi met de overige geraspte kaas en de salami. 
Serveren
4
  • Bak de mini-pizza's 8 - 10 minuten in de oven.
  • Haal de pizza's uit de oven en serveer als ze nog warm zijn.