Mini Sinterklaas cheesecakes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mini Sinterklaas cheesecakes

Mini Sinterklaas cheesecakes

om te delen | met kruidnoten en chocolate chips

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten. 


Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

200 gram

Kruidnoten

(Bevat Melk (inclusief lactose), Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Noten, Pinda's, Sesamzaad, Soja)

300 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Handsinaasappel

100 gram

Melkchocoladedruppels

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Gluten, Noten, Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

50 gram

Suiker

50 gram

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5225 kJ
Energie (kcal)1249 kcal
Vetten69 g
waarvan verzadigd44 g
Koolhydraten136.3 g
waarvan suikers89.9 g
Vezels4.4 g
Eiwitten20.2 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Deegroller
Steelpan
Muffinvorm
Mengkom
Garde

Instructies

1
  • Vet de muffinvorm in of knip kleine cirkels uit bakpapier om deze in de muffinvorm leggen.
  • Laat in een steelpan de roomboter en chocoladedruppels in 4 - 5 minuten smelten op middelhoog vuur.
  • Voeg ondertussen 2/3 van de kruidnoten toe aan een keukenmachine en mix tot kleine kruimels (zie Tip).

Tip: Heb je geen keukenmachine? Voeg de kruidnoten dan toe aan een diepvrieszakje en maal fijn met een deegroller.

2
  • Meng de kruidnootkruimels met de gesmolten chocolade.
  • Verdeel het kruidnotenmengsel over de muffinvorm.
  • Duw het mengsel aan met de achterkant van een lepel.
  • Zet in de koelkast en laat koelen tijdens het voorbereiden van de vulling.
3
  • Rasp de schil van de sinaasappel met een fijne rasp.
  • Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel. Snijd de sinaasappel in dunne plakjes.
  • Klop in een mengkom de roomkaas, sinaasappelrasp en suiker tot een luchtig geheel.
  • Verdeel de roomkaas over de muffinvormpjes, zet in de koelkast en laat 3 - 4 uur koelen.
4
  • Haal de mini-cheesecakes uit de koelkast en verdeel over een serveerschaal.
  • Garneer met de sinaasappelschijfjes en de overige kruidnoten.