Miso-ramen met peultjes en een gekookt ei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Miso-ramen met peultjes en een gekookt ei

Miso-ramen met peultjes en een gekookt ei

Japans geïnspireerde noedelsoep met spitskool, mais en gomasio

Nieuw in je box: Miso! Een Japanse smaakmaker met zowel een hartige als zoete smaak. Gebruik het voor bouillon, sauzen of dressing, of maak er bijvoorbeeld een speciale miso-mayonaise van.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

140 gram

Mais in blik

½ stuk(s)

Wortel

0.68 stuk(s)

Bosui

1 stuk(s)

Ei

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

15 gram

Witte miso

(Bevat Soja, Tarwe)

100 gram

Spitskool

25 gram

Peultjes

100 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

¼ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

¾ stuk(s)

Zoutarm paddenstoelen- of groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Suiker

1.5 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)595 kcal
Energie (kJ)2490 kJ
Vetten27 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers18 g
Vezels6.1 g
Eiwitten19 g
Zout7 g

Benodigdheden

Rasp
Soeppan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid een bouillon van per persoon: 3/4 paddenstoelenbouillonblokje en 500 ml kokend water. Schil de gember en rasp of snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Giet de mais af. Halveer de wortel in de lengte en snijd de wortel in dunne halve maantjes. Snijd de spitskool in dunne repen. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/2 bouillonblokje per persoon en de helft van de zoete Aziatische saus.

Koken
2

Breng ruim water aan de kook in een steelpan met deksel, voeg 1 ei per persoon toe en kook het ei in 6 - 8 minuten hard. Spoel af onder koud water. Verhit 1 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of soeppan op middelhoog vuur. Fruit de gember, knoflook en het witte deel van de bosui 2 minuten. Voeg de wortel toe en roerbak 1 minuut mee. Voeg de spitskool, zoete Aziatische saus, miso, suiker en de bouillon toe en laat 6 minuten koken.

Miso-ramen afmaken
3

Dop eventueel de peultjes. Voeg de noedels en peultjes toe aan de soep en kook nog 3 - 4 minuten.Pel ondertussen de eieren en halveer ze. Proef de soep en voeg peper en zout toe naar smaak.

Tip: Sommige peultjes hebben draadjes. Die kun je eenvoudig lostrekken tijdens het snijden van de uiteinden.

Serveren
4

Verdeel de miso-ramen met de groenten over de soepkommen. Garneer met de mais, de gehalveerde eieren, gomasio en het groene deel van de bosui.

Tip: Wist je dat spitskool rijk is aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op in één keer - zoals sterke botten en tanden en gezonde spieren door de calciumboost.