Mozzarella-knoflookbrood
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mozzarella-knoflookbrood

Mozzarella-knoflookbrood

Om te delen | met huisgemaakte peterselie-knoflookboter

.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Rogge
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

75 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

125 gram

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4521 kJ
Energie (kcal)1080 kcal
Vetten76 g
waarvan verzadigd48.7 g
Koolhydraten68.1 g
waarvan suikers2.6 g
Vezels4.8 g
Eiwitten31.1 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Kom

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Haal de roomboter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn en snijd de peterselie fijn.
  • Snijd de mozzarella in grove stukken.
2
  • Voeg de zachte roomboter toe aan een kom.
  • Meng de roomboter met de knoflook en 2/3 van de peterselie.
  • Breng op smaak met peper en zout.
3
  • Snijd de demi-baguettes in schuine plakken, maar snijd de plakjes niet los van de onderkant.
  • Besmeer de plakjes aan de binnenkant met knoflookboter. 
  • Verdeel de kazen in en over de baguettes.
  • Bak 10 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is.
4
  • Leg het knoflookbrood op een serveerschaal.
  • Bestrooi met de overige kruiden.