Nasi goreng betekent letterlijk gebakken rijst in het Indonesisch. Van soja en sambal tot koriander en kurkuma – deze nasi goreng zit boordevol Aziatische smaakmakers en staat in een handomdraai op tafel.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Basmatirijst
½ unit
Limoen
1 unit
Bosui
4 bunch
Verse koriander
(May be present Celery)
1 teaspoon
Gemalen korianderzaad
½ teaspoon
Gemalen kurkuma
2 unit
Ei
(Contains Egg)
10 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
10 g
Gezouten pinda's
(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)
200
Groentemix
(May be present Celery)
1 tablespoon
Zonnebloemolie
1 tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Ketjap manis
1 teaspoon
Sambal
to taste
Peper en zout
• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voorde rijst. • Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af enlaat zonder deksel uitstomen. • Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de groentemix toe en bak 6 – 8 minuten. Schep regelmatig op
• Snijd ondertussen de limoen in parten en snijd de lente-ui in dunne ringen. • Hak de verse koriander grof. • Voeg de gemalen koriander, de kurkuma en de helft van de lente-ui en de helft van de verse koriander toe aan de wok en bak nog 2 – 3 minuten.
• Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak 2 spiegeleieren per persoon. • Voeg de rijst toe aan de groenten en schep om. • Voeg de ketjap, de sambal en sojasaus naar smaak toe en roerbak 2 – 3 minuten.
• Serveer de nasi goreng met het spiegelei. • Garneer met de limoen, de overige koriander en lente-ui en de gezouten pinda's.