Noedels met warmgerookte makreel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Noedels met warmgerookte makreel

Noedels met warmgerookte makreel

Met peultjes en geroosterde kokos en pinda

De stevige noedels in dit gerecht zijn udonnoedels. In Japan zijn ze gek op deze dikke noedels en worden ze vaak gegeten in een bouillon waarvan de ingrediënten per regio verschillen. Vandaag geef je de udonnoedels een Indonesische twist met warmgerookte makreel, knapperige peultjes en goudbruine kokosrasp.

Allergenen :
Vis
Pinda's
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

80 gram

Gerookte makreel

(Bevat Vis)

1 stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

20 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

10 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

65 gram

Peultjes

75 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3582 kJ
Energie (kcal)856 kcal
Vetten45 g
waarvan verzadigd12.4 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers12.4 g
Vezels14 g
Eiwitten37 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Koekenpan
Wok

Instructies

prei
1

Haal de gerookte makreel uit de koelkast. Kook ruim water in een pan met deksel voor de noedels. Snijd de prei in dunne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.

makreel
2

Verdeel de makreel met twee vorken in kleine stukken. Hak de vliespinda's grof.

bakken
3

Verhit een wok of hapjespan op middelmatig vuur en rooster de kokosrasp en de pinda's, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

bakken
4

Verhit de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de knoflook en de rode peper 1 – 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de prei, de sojasaus en de wittewijnazijn toe en roerbak 8 – 10 minuten. Voeg halverwege de peultjes toe.

roeren
5

Kook ondertussen de noedels 3 – 4 minuten, afgedekt, in de pan met deksel. Giet daarna af en bewaar een beetje kookvocht. Voeg de noedels met de helft van de makreel, de helft van het pinda-kokosmengsel en 1 el kookvocht per persoon toe aan de wok of hapjespan. Verhit al roerend nog 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige makreel en het pinda-kokosmengsel.