Noedels met warmgerookte makreel
Noedels met warmgerookte makreel

Noedels met warmgerookte makreel

Met peultjes, geroosterde kokos en pinda

De stevige noedels in dit gerecht zijn udonnoedels. In Japan zijn ze gek op deze dikke variant en worden ze vaak gegeten in een bouillon waarvan de ingrediënten per regio verschillen. Vandaag geef je ze een Indonesische twist met warmgerookte makreel, knapperige peultjes en goudbruine kokosrasp. De makreel is gerookt bij een temperatuur van 70 graden, waardoor het visvlees een losse structuur en een een lekkere rooksmaak krijgt.

Allergens:
Fish
Peanuts
Gluten
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

80 g

Gerookte makreel

(Contains Fish)

1 unit

Prei

½ unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode peper

10 g

Gezouten vliespinda's

(Contains Peanuts)

10 g

Kokosrasp

(May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)

10 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

65 g

Peultjes

75 g

Verse udonnoedels

(Contains Gluten)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Zonnebloemolie

½ teaspoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3268 kJ
Calories781 kcal
Fat38 g
Saturated Fat12.6 g
Carbohydrate71 g
Sugar9.7 g
Dietary Fiber11 g
Protein34 g
Salt4.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Paring Knife
Fork
Tall-Sided Pan
Wok
Plate

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Haal de gerookte makreel uit de koelkast. Kook ruim water in een pan met deksel voor de noedels. Snijd de prei in dunne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.

Makreel verdelen
2

Trek de makreel met twee vorken in kleine stukken. Hak de pinda's grof.

Roosteren
3

Verhit een wok of hapjespan op middelmatig vuur en rooster de kokosrasp en de pinda's, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Roerbakken
4

Verhit de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de knoflook en de rode peper 1 – 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de prei, de sojasaus en de wittewijnazijn toe en roerbak 8 – 10 minuten. Voeg halverwege de peultjes toe.

Koken en mengen
5

Kook ondertussen de noedels 3 – 4 minuten, afgedekt, in de pan met deksel. Giet daarna af en bewaar een beetje kookvocht. Voeg de noedels met de helft van de makreel, de helft van het pinda-kokosmengsel en 1 el kookvocht per persoon toe aan de wok of hapjespan. Verhit al roerend nog 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige makreel en het pinda-kokosmengsel.