Deze noedelsoep is geïnspireerd op Vietnamese pho, wat je uitspreekt als 'feu'. In Vietnam wordt deze soep de hele dag door gegeten. Vandaag kook jij een variant die zo op tafel staat. Net als in de Vietnamese keuken gebruik je veel verschillende specerijen voor een smaakvolle soep.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Sjalot
1 cm
Verse gember
1 stuk(s)
Steranijs
¼ zakje(s)
Gemalen kardemom
¼ zakje(s)
Gemalen korianderzaad
¼ zakje(s)
Gemalen kaneel
10 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
10 ml
Vissaus
(Bevat Vis)
105 gram
Half-om-half gehaktballetjes met Thaise kruiden
50 gram
Sobanoedels
(Bevat Gluten)
½ stuk(s)
Limoen
½ stuk(s)
Rode peper
5 gram
Verse koriander en munt
(Kan bevatten Selderij)
200 gram
Groentemix
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Runderbouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Breng 800 ml water per persoon aan de kook. Snijd de sjalot fijn. Rasp de verse gember fijn. Verhit een pan met deksel en rooster de steranijs op middelmatig vuur totdat hij begint te geuren. Voeg de gemalen kardemom, koriander en kaneel toe en roerbak nog 10 seconden.
Voeg het kokende water, de sjalot, de sojasaus, de vissaus en de gember toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Breng aan de kook, dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken.
Verdeel ondertussen elke gekruide gehaktbal in 4 delen. Draai van elk deel gehakt een klein balletje. Breng ondertussen 500 ml water persoon aan de kook in een andere pan met deksel. Voeg de sobanoedels toe en kook, afgedekt, in 3 minuten gaar. Giet daarna af door een zeef en spoel onder koud water.
Snijd ondertussen de limoen in partjes en de rode peper in dunne ringen. Leg de limoen, de rode peper en de takjes verse koriander en munt samen op een bordje.
Giet de bouillon door een zeef en vang op in een kom. Schenk de bouillon terug in de kookpan en gooi de vaste delen weg. Breng de bouillon weer aan de kook en voeg de groentemix en de gehaktballetjes toe. Kook in 4 minuten gaar.
Verdeel de sobanoedels over de kommen en schenk er de hete soep over. Laat iedereen zelf de soep garneren met de koriander, munt, rode peper en limoen.