Deze rijke tomatensoep breng je op smaak met ras el hanout – een kruidenmengel uit de Arabische keuken. Vrij vertaald betekent ras el hanout 'het beste van de winkel' en is het een mix van de beste specerijen die de kruidenier te bieden heeft. De samenstelling van ras el hanout verschilt dan ook per winkel, maar bevat vaak wel kardemom, kaneel en nootmuskaat. Vandaag geeft het een warme, intense smaak aan je soep.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Peen
75 g
Bleekselderij
(Contains Celery)
1.5 g
Ras el hanout
30 g
Parelcouscous
(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)
½ pack
Tomatenblokjes
1 unit
Varkensworst met sinaasappel en ras el hanout
½ unit
Naanbrood
(Contains Milk, Wheat, Gluten)
2.5 g
Verse bladpeterselie
(May be present Celery)
250 milliliters
Runderbouillon
1.5 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Snijd de peen en de bleekselderij in kleine blokjes.
Verhit 1 el olijfolie per persoon in een soeppan of grote pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ras el hanoutkruiden een halve minuut, tot die beginnen te geuren. Voeg de peen en bleekselderij toe en bak, afgedekt, 4 – 5 minuten.
Voeg de parelcouscous toe aan de soeppan met deksel en bak al roerend 1 minuut mee. Voeg de tomatenblokjes en bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, in 10 minuten gaar. Roer regelmatig door.
Knip of snijd ondertussen de worst open en haal de vulling eruit. Draai van de vulling 7 gehaktballetjes per persoon. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 4 – 5 minuten op middelhoog vuur bruin. Bak ondertussen het naanbrood 4 – 5 minuten in de oven.
Voeg de gehaktballetjes met het bakvet toe aan de soep en laat het geheel nog 1 minuut, afgedekt, zachtjes koken. Snijd ondertussen de bladpeterselie grof.
Verdeel de soep over de kommen, serveer met het naanbrood en garneer met de bladpeterselie.