Noord-Afrikaanse tomatensoep met gehaktballen
Noord-Afrikaanse tomatensoep met gehaktballen

Noord-Afrikaanse tomatensoep met gehaktballen

Rijkgevuld met wortel, bleekselderij en parelcouscous

Deze rijke tomatensoep breng je op smaak met ras el hanout – een kruidenmengel uit de Arabische keuken. Vrij vertaald betekent ras el hanout 'het beste van de winkel' en is het een mix van de beste specerijen die de kruidenier te bieden heeft. De samenstelling van ras el hanout verschilt dan ook per winkel, maar bevat vaak wel kardemom, kaneel en nootmuskaat. Vandaag geeft het een warme, intense smaak aan je soep.

Allergens:
Celery
Gluten
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Peen

75 g

Bleekselderij

(Contains Celery)

1.5 g

Ras el hanout

30 g

Parelcouscous

(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)

½ pack

Tomatenblokjes

1 unit

Varkensworst met sinaasappel en ras el hanout

½ unit

Naanbrood

(Contains Milk, Wheat, Gluten)

2.5 g

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

Not included in your delivery

250 milliliters

Runderbouillon

1.5 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3632 kJ
Calories868 kcal
Fat52 g
Saturated Fat14.4 g
Carbohydrate69 g
Sugar15.5 g
Dietary Fiber10 g
Protein27 g
Salt5.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Paring Knife
Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Groente snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Snijd de peen en de bleekselderij in kleine blokjes.

Groente bakken
2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een soeppan of grote pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ras el hanoutkruiden een halve minuut, tot die beginnen te geuren. Voeg de peen en bleekselderij toe en bak, afgedekt, 4 – 5 minuten.

Parelcouscous koken
3

Voeg de parelcouscous toe aan de soeppan met deksel en bak al roerend 1 minuut mee. Voeg de tomatenblokjes en bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, in 10 minuten gaar. Roer regelmatig door.

Gehaktballetjes draaien
4

Knip of snijd ondertussen de worst open en haal de vulling eruit. Draai van de vulling 7 gehaktballetjes per persoon. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 4 – 5 minuten op middelhoog vuur bruin. Bak ondertussen het naanbrood 4 – 5 minuten in de oven.

Soep afmaken
5

Voeg de gehaktballetjes met het bakvet toe aan de soep en laat het geheel nog 1 minuut, afgedekt, zachtjes koken. Snijd ondertussen de bladpeterselie grof.

Serveren
6

Verdeel de soep over de kommen, serveer met het naanbrood en garneer met de bladpeterselie.