Kook mee! Help met het maken van de dressing.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
85 gram
Basmatirijst
¼ stuk(s)
Limoen
20 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
¼ stuk(s)
Komkommer
½ stuk(s)
Gele paprika
75 gram
Rode cherrytomaten
¼ stuk(s)
Mango
20 gram
Oosterse pinda-cashewmix
(Bevat Pinda's, Noten, Selderij, Mosterd, Sulfiet)
1 el
Zonnebloemolie
½ tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
Kook 250 ml water per persoon met een snufje zout in een pan met deksel en kook hierin de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna als het nodig is af, maak de rijstkorrels los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.
Was ondertussen de limoen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit.
Maak in een kom een dressing van de sojasaus, een ½ el limoensap per persoon, een ½ tl limoenrasp per persoon, zonnebloemolie, honing en 1 tl kokend water van de rijst.
Snijd of schaaf de komkommer in dunne plakken en snijd de paprika in dunne repen. Snijd de cherrytomaten doormidden en de mango in blokjes. Meng de groenten en mango in een saladekom.
Hak de notenmix grof. Voeg de rijst, dressing en het grootste deel van de notenmix toe aan de saladekom. Breng de salade op verder smaak met extra limoensap, peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige notenmix.