Oosterse rijstsalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Oosterse rijstsalade

Oosterse rijstsalade

Met paprika, mango en gekruide notenmix

Kook mee! Help met het maken van de dressing.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen :
Gluten
Soja
Pinda's
Noten
Selderij
Mosterd
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Basmatirijst

¼ stuk(s)

Limoen

20 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

¼ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Gele paprika

75 gram

Rode cherrytomaten

¼ stuk(s)

Mango

20 gram

Oosterse pinda-cashewmix

(Bevat Pinda's, Noten, Selderij, Mosterd, Sulfiet)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)625 kcal
Energie (kJ)2615 kJ
Vetten22 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers0 g
Vezels7 g
Eiwitten14 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Saladekom

Instructies

1

Kook 250 ml water per persoon met een snufje zout in een pan met deksel en kook hierin de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna als het nodig is af, maak de rijstkorrels los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

2

Was ondertussen de limoen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit.

Maak de dressing.
3

Maak in een kom een dressing van de sojasaus, een ½ el limoensap per persoon, een ½ tl limoenrasp per persoon, zonnebloemolie, honing en 1 tl kokend water van de rijst.

Snijd de groenten.
4

Snijd of schaaf de komkommer in dunne plakken en snijd de paprika in dunne repen. Snijd de cherrytomaten doormidden en de mango in blokjes. Meng de groenten en mango in een saladekom.

Meng alle ingrediënten in de saladekom.
5

Hak de notenmix grof. Voeg de rijst, dressing en het grootste deel van de notenmix toe aan de saladekom. Breng de salade op verder smaak met extra limoensap, peper en zout.

Garneer met de overige notenmix.
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige notenmix.