Orzosalade met gemarineerde grillkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzosalade met gemarineerde grillkaas

Orzosalade met gemarineerde grillkaas

met cherrytomaten, citroen en tijm

Minder vlees eten is niet alleen goed voor jou, maar ook voor de planeet. Wist je dat één week geen vlees eten gelijk staat aan het besparen van 52 kilometer autorijden?

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

125 gram

Rode cherrytomaten

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Witte grillkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

¼ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3326 kJ
Energie (kcal)795 kcal
Vetten37.7 g
waarvan verzadigd23.6 g
Koolhydraten74.8 g
waarvan suikers17.2 g
Vezels9.1 g
Eiwitten35.8 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Pan
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Breng ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan. Kook de orzo 10 - 12 minuten in de pan. Giet daarna af en laat uitstomen (zie Tip).
  • Snijd de ui in halve ringen en de knoflook in dunne plakjes.
  • Snijd de komkommer in blokjes.

Tip: Eet je de orzo liever lauw? Spoel de orzo na het koken dan af met koud water.

Tomaten roosteren
2
  • Meng in een ovenschaal de ui, knoflook en cherrytomaten met de Siciliaanse kruiden, de olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Rooster de cherrytomaten 15 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de peterselie fijn.
Grillkaas bakken
3
  • Snijd de grillkaas in 3 plakken per persoon.
  • Meng in een saladekom de honing met per persoon: 1 tl tijm en het sap van 1/4 citroen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de grillkaas toe aan de saladekom en meng met het honing-tijmmengsel.
  • Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag zonder bakvet op middelhoog vuur en bak de grillkaas 1 minuut per kant. De grillkaas is klaar als hij mooi goudbruin is.
Serveren
4
  • Voeg de extra vierge olijfolie en 2/3 van de peterselie toe aan de overgebleven honing-tijmmarinade. Meng goed door elkaar.
  • Voeg de ui, knoflook, cherrytomaten, orzo en komkommer toe aan de saladekom en meng goed door.
  • Verdeel de orzosalade over diepe borden. Leg de grillkaas erbovenop. Garneer met de overige bladpeterselie.

Weetje: Wist je dat cherrytomaten meer bètacaroteen bevatten dan gewone tomaten? Bètacaroteen is een antioxidant dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.