Parelcouscous met chorizo en courgette
Parelcouscous met chorizo en courgette

Parelcouscous met chorizo en courgette

met cranberrychutney en gemengde sla

Parelcouscous is ontstaan ter vervanging van welk destijds schaars product? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

70 g

Giant couscous

1 piece

Red onion

½ piece

Courgette

2 piece

Garlic

40 g

Diced chorizo

20 g

Cranberry chutney

50 g

Radicchio & iceberg lettuce

20 g

Semi-dried tomatoes

Not included in your delivery

1 teaspoon

White wine vinegar

¾ tablespoon

Olive oil

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories624 kcal
Energy (kJ)2610 kJ
Fat25 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate75 g
Sugar22 g
Dietary Fiber6 g
Protein22 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen. Snijd de rode ui in fijne, halve ringen. Halveer de courgette in de lengte en snijd in dunne plakjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Rode ui is een onderschatte supergroente! Ui is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

Courgette bakken
2

Verwarm ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de chorizoblokjes, rode ui en knoflook toe en bak 3 minuten. Voeg de courgette toe en bak 6 - 8 minuten of tot de courgette gaar is. Voeg de cranberrychutney en de parelcouscous toe aan de hapjespan en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
3

Voeg de radicchio en ijsbergsla toe aan een saladekom. Snijd de semi-gedroogde tomaten in reepjes. Voeg de achtergebleven olie van de semi-gedroogde tomaten toe aan de saladekom. Breng de sla op smaak met de wittewijnazijn, peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de parelcouscous met groenten en chorizo over de borden. Garneer met de semi-gedroogde tomaten. Verdeel de gemengde sla ernaast.