Parelcouscous is ontstaan ter vervanging van welk destijds schaars product? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
70 g
Giant couscous
1 piece
Red onion
½ piece
Courgette
2 piece
Garlic
40 g
Diced chorizo
20 g
Cranberry chutney
50 g
Radicchio & iceberg lettuce
20 g
Semi-dried tomatoes
1 teaspoon
White wine vinegar
¾ tablespoon
Olive oil
175 milliliters
Low sodium vegetable stock
to taste
Salt and pepper
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen. Snijd de rode ui in fijne, halve ringen. Halveer de courgette in de lengte en snijd in dunne plakjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: Rode ui is een onderschatte supergroente! Ui is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.
Verwarm ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de chorizoblokjes, rode ui en knoflook toe en bak 3 minuten. Voeg de courgette toe en bak 6 - 8 minuten of tot de courgette gaar is. Voeg de cranberrychutney en de parelcouscous toe aan de hapjespan en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de radicchio en ijsbergsla toe aan een saladekom. Snijd de semi-gedroogde tomaten in reepjes. Voeg de achtergebleven olie van de semi-gedroogde tomaten toe aan de saladekom. Breng de sla op smaak met de wittewijnazijn, peper en zout.
Verdeel de parelcouscous met groenten en chorizo over de borden. Garneer met de semi-gedroogde tomaten. Verdeel de gemengde sla ernaast.