Parelgerst

Parelgerst

met gegrilde courgette, feta en amandelen

Parelgerst is een bijzonder ingrediënt, het is de volkoren variant van parelgort. Gerst heet parelgerst als de korrels tot een rondere vorm zijn geslepen. Het is een veelzijdig product dat je goed kunt combineren, zoals in dit gerecht bijvoorbeeld met feta en gegrilde groenten.

Allergens:
Tree nuts
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Courgette

150 g

Mini-romatomaten

1 sprig

Verse tijm

(May be present Celery)

1 unit

Bosui

10 g

Amandelen

(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)

60 g

Parelgerst

(Contains Gluten)

40 g

Feta

(Contains Milk)

Not included in your delivery

150 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Calories581 kcal
Energy (kJ)2431 kJ
Fat29 g
Saturated Fat11.9 g
Carbohydrate63 g
Sugar13.3 g
Dietary Fiber16 g
Protein19 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon. Snijd de courgette in plakken van 1 cm en vervolgens in blokjes. Halveer de mini-romatomaten. Ris de tijmblaadjes van de takjes tijm, snijd de lente-ui in fijne ringen en hak de amandelen grof.

Groenten grillen
2

Meng de courgette, tomaat en de helft van de tijm met de olijfolie in een ovenschaal met bakpapier. Bestrooi met peper en zout en bak de groenten 20 minuten in de oven.

Parelgerst koken
3

Smelt ondertussen de roomboter in een pan met deksel en bak de parelgerst en overige tijm 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe en kook de parelgerst, afgedekt, in 20 minuten droog. Voeg halverwege de lente-ui toe en roer tussendoor goed over de bodem. Voeg als het nodig is extra water toe om aanbranden te voorkomen.

Amandelen roosteren
4

Rooster ondertussen de amandelen in een koekenpan, zonder olie, 2 minuten op middelhoog vuur. (zie tip)

Op smaak brengen
5

Verbrokkel de feta en roer de helft door de parelgerst. Schep de helft van de gegrilde groenten inclusief bakvocht erbij. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de parelgerst over de borden. Schep de overige groenten er bovenop en garneer met de amandelen en overige feta. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.