Pasta met zelfgemaakte spinaziepesto
Pasta met zelfgemaakte spinaziepesto

Pasta met zelfgemaakte spinaziepesto

met geroosterde cherrytomaatjes en grana padano

Vrij vertaald betekent grana padano de korrel van Padanië. Deze brokkelige Italiaanse kaas uit de Povlakte kan soms wel tot 2 jaar worden gerijpt.

Allergens:
Gluten
Celery
Peanuts
Tree nuts
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Pasta

(Contains Gluten)

250 g

Rode cherrytomaten

1 unit

Knoflookteen

5 g

Vers basilicum

(Contains Celery)

¼ unit

Citroen

75 g

Spinazie

(May be present Celery)

10 g

Cashewnoten

(Contains Peanuts, Tree nuts)

25 g

Grana padano-vlokken

(Contains Egg, Milk)

20 g

Rucola

(May be present Celery)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

¾ tablespoon

Olijfolie

2 tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3381 kJ
Calories808 kcal
Fat46 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate71 g
Sugar5 g
Dietary Fiber4 g
Protein25 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Oven Dish
Tall-Sided Pan
Bowl
Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook. Kook de pasta, afgedekt, 12 - 14 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.Halveer de rode cherrytomaten, pers de knoflook of snijd fijn, haal de blaadjes van het basilicum en pers de citroen uit.

Cherrytomaten roosteren
2

Leg de rode cherrytomaten in een ovenschaal. Besprenkel met3/4 el olijfolie en 1 el zwarte balsamicoazijn per persoon. Breng goed op smaak met peper en zout en rooster12 - 15 minuten in de oven.Verwarm een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spinazie 3 - 4 minuten, of totdat de spinazie helemaal geslonken is. Verwarm ondertussen een andere koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de cashewnoten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Spinaziepesto maken
3

Meng ondertussen in een hoge kom de gebakken spinazie, de knoflook, het basilicum, 3/4 van de grana padano en de cashewnoten. Voeg per persoon 1 el citroensap, 2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el kookvocht van de spinazie toe en pureer met een staafmixer tot een gladde pesto. Proef en breng goed op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de rucola over de borden. Schep de pasta erop en verdeel de spinaziepesto erover. Verdeel de cherrytomaten erover en besprenkel met het overgebleven vocht van de cherrytomaten. Garneer met de overige grana padano.